21:22 15.02.2018

Маневри військової авіації РФ біля кордонів України розцінили в Києві як черговий прояв агресивності Кремля

2 хв читати
Маневри військової авіації РФ біля кордонів України розцінили в Києві як черговий прояв агресивності Кремля

У четвер, 15 лютого, сили і засоби Повітряних сил ЗСУ зафіксували активізацію дій повітряного компоненту Повітряно-космічних сил Російської Федерації уздовж східного повітряного кордону України та лінії розмежування сторін на Донбасі.

"Винищувальна та бомбардувальна авіації країни-агресора здійснювала вильоти з аеродромів Курськ, Міллерово, Гвардійське та Саки з максимальним наближенням до державного кордону України та лінії розмежування", - повідомляється на сторінці Командування Повітряних сил ЗСУ в соцмережі Facebook у четвер.

Окрім того, зазначено в інформації, "група стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ пролетіла в повітряному просторі АР Крим і відпрацювала умовні пуски крилатих ракет у напрямку материкової частини України".

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз ("Блок Петра Порошенка") зазначила, що не здивована маневрами російської військової авіації з максимальним наближенням до кордону України та лінії розмежування сторін на Донбасі.

"Відпрацювання Росією умовних пусків крилатих ракет у напрямку материкової частини України доводить агресивність Кремля та є акцією, спрямованою на відновлення іміджу після ганебного розгрому в Сирії підрозділів російських найманців та сил спеціальних операцій РФ", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

На переконання українського парламентаря, Москва продовжує будувати імідж зовнішньополітичних "гопників", далеких від норм та правил відносин цивілізованого світу. "Упевнена, цей крок закріпить збереження та посилення санкцій проти РФ", - резюмувала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА