07:11 16.02.2018

Дев'ять опозиційних сил вимагають забезпечити повернення Саакашвілі в Україну

2 хв читати
Дев'ять опозиційних сил вимагають забезпечити повернення Саакашвілі в Україну

Дев'ять українських опозиційних сил вимагають забезпечити повернення в Україну лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі і надати йому можливості захистити свої права в українських судах.

Спільну заяву партій "Демократичний альянс", "Громадянська позиція", "Народний контроль", "Європейська партія України", ВО "Батьківщина", "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Свобода","Рух нових сил", громадський рух "Хвиля" оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко.

"На початку цього тижня, 12 лютого 2018 року, президент Порошенко і підконтрольні йому силові відомства здійснили відверто антиконституційну і неправову дію - грубою силою вигнали з країни українського політика, лідера партії "Рух нових сил", третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Щоб позбутися одного з лідерів опозиції, влада зробила політичну розправу, порушила права людини і завдала величезної шкоди міжнародній репутації України. Цей злочин має бути розслідуваний", - сказано в спільній заяві.

Опозиційні партії заявляють, що посадові особи, які порушили закон і свої посадові обов'язки щодо М.Саакашвілі, повинні опинитися на лаві підсудних.

"Ми вимагаємо забезпечити повернення Міхеіла Саакашвілі в Україну, надавши йому можливості захистити свої права і гідність в українських судах, відповідно до норм українського законодавства і міжнародного права", - сказано в спільній заяві.

Опозиційні сили також закликали громадян України підтримати їх звернення.

"Українська влада дозволяє собі так вчинити з політиком, відомим у всьому світі. Це означає, що жоден український громадянин не може відчувати себе в безпеці і сподіватися на справедливе правосуддя", - заявляють опозиційні партії.

Також політичні сили закликають світових лідерів і дипломатів "дати принципову оцінку політичним репресіям, до яких вдається українська влада".

"Ми констатуємо, що президент Порошенко став на шлях підміни закону свавіллям. Ми попереджаємо, що будь-які спроби подальших розправ над опозиційними лідерами та активістами отримають нашу консолідовану і тверду відповідь", - сказано в заяві.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА