07:41 16.02.2018

Суд в Криму оголосить вирок обвинуваченому в підготовці диверсій українцеві Захтею в п'ятницю

2 хв читати
Суд в Криму оголосить вирок обвинуваченому в підготовці диверсій українцеві Захтею в п'ятницю

Верховний суд тимчасово окупованого Росією Криму в п'ятницю винесе вирок громадянинові України Андрію Захтею, обвинуваченому російською спецслужбою в підготовці диверсій на півострові влітку 2016 року.

8 лютого Верховний суд Криму розпочав розгляд справи громадянину України Андрію Захтею, обвинуваченому російською спецслужбою в підготовці диверсій на півострові.

Засідання проходило в закритому режимі.

А.Захтей звинувачується за частиною 1 ст. 30 і частини 2 ст. 281 (підготовка до диверсії в складі організованої групи або така, що призвела до тяжких наслідків), за частиною 3 ст. 222, частиною 3 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, вчинені у складі організованої групи), за статтею 324 (придбання або збут офіційних документів і державних нагород) і частини 3 статті 327 Кримінального кодексу Росії (використання завідомо підробленого документа).

За даними Федеральної служби безпеки, 7 і 8 серпня 2016 року спецслужба запобігла спробі прориву з української території в Криму диверсійно-терористичних груп, загинули російський військовий і співробітник ФСБ, були затримані кілька українців, серед них - А.Захтей.

Міністерство оборони України тоді спростувало інформацію про арешт в Криму українських агентів.

За інформацією ФСБ, при огляді запасного колеса в автомобілі А.Захтея виявлені 3 кг вибухівки, гранати, сім-карти і телефони. Разом з тим, родичі чоловіка запевняли, що він - звичайний таксист, який працював в Криму, а не диверсант.

Українець спочатку через своїх захисників заявляв, що зізнання у нього вибивали під тортурами, проте влітку 2017 роки пішов на угоду зі слідством і відмовився від послуг найнятих адвокатів.

А.Захтей має український і російський паспорти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА