20:37 16.02.2018

"Оппоблок" вважає політично мотивованим кримінальне переслідування Бакуліна

2 хв читати
"Оппоблок" вважає політично мотивованим кримінальне переслідування Бакуліна

У партії "Опозиційний блок" розцінюють як політичне переслідування направлення до Верховної Ради подань на дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу народному депутату з цієї фракції Євгену Бакуліну.

"Переслідування Євгена Бакуліна політично мотивоване, його мета - відвернути увагу суспільства від провалів влади ... Чергове подання на зняття депутатської недоторканності з депутата-опозиціонера продовжує розкручувати маховик репресій, запущений владою щодо єдиної реальної опозиції в Україні - "Опозиційного блоку", - йдеться в заяві політсили в п'ятницю.

У партії підкреслили, що "ніякої провини Євгена Бакуліна не існує", а проти нього безпідставно "шиють" справу.

"Ми будемо продовжувати боротьбу проти незаконних переслідувань наших колег-однопартійців. Справа проти Євгена Бакуліна розвалиться так само, як і інші фейкові справи щодо представників "Опозиційного блоку", - переконані в "Оппоблоці".

У політсилі вважають, що таким чином "влада намагається відвернути увагу українців від власних провалів: війни, розвалу економіки, бідності, розрухи і власної корумпованості".

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір найближчим часом внести до Верховної Ради подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Є.Бакуліна, на його затримання і арешт.

За словами генпрокурора, Є.Бакулін є чинним нардепом, але територію України давно не відвідував. "Але тим не менш для будь-яких подальших кроків - підозри, оголошення в розшук - нам необхідний дозвіл Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор уточнив, що подання стосуватиметься прохання на притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

16 лютого Ю.Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу Є. Бакуліну і направив до парламенту.

Раніше, в липні 2017 року, Ю.Луценко повідомив, що Є.Бакулін може стати наступним народним депутатом, у відношенні якого він буде просити зняття недоторканності у справі про так звані "вишки Бойка" (справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Є.Бакулін в 2007 році, а також з 2010 по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА