20:37 16.02.2018

"Оппоблок" вважає політично мотивованим кримінальне переслідування Бакуліна

2 хв читати
"Оппоблок" вважає політично мотивованим кримінальне переслідування Бакуліна

У партії "Опозиційний блок" розцінюють як політичне переслідування направлення до Верховної Ради подань на дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу народному депутату з цієї фракції Євгену Бакуліну.

"Переслідування Євгена Бакуліна політично мотивоване, його мета - відвернути увагу суспільства від провалів влади ... Чергове подання на зняття депутатської недоторканності з депутата-опозиціонера продовжує розкручувати маховик репресій, запущений владою щодо єдиної реальної опозиції в Україні - "Опозиційного блоку", - йдеться в заяві політсили в п'ятницю.

У партії підкреслили, що "ніякої провини Євгена Бакуліна не існує", а проти нього безпідставно "шиють" справу.

"Ми будемо продовжувати боротьбу проти незаконних переслідувань наших колег-однопартійців. Справа проти Євгена Бакуліна розвалиться так само, як і інші фейкові справи щодо представників "Опозиційного блоку", - переконані в "Оппоблоці".

У політсилі вважають, що таким чином "влада намагається відвернути увагу українців від власних провалів: війни, розвалу економіки, бідності, розрухи і власної корумпованості".

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір найближчим часом внести до Верховної Ради подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Є.Бакуліна, на його затримання і арешт.

За словами генпрокурора, Є.Бакулін є чинним нардепом, але територію України давно не відвідував. "Але тим не менш для будь-яких подальших кроків - підозри, оголошення в розшук - нам необхідний дозвіл Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор уточнив, що подання стосуватиметься прохання на притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

16 лютого Ю.Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу Є. Бакуліну і направив до парламенту.

Раніше, в липні 2017 року, Ю.Луценко повідомив, що Є.Бакулін може стати наступним народним депутатом, у відношенні якого він буде просити зняття недоторканності у справі про так звані "вишки Бойка" (справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Є.Бакулін в 2007 році, а також з 2010 по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА