21:08 16.02.2018

Можна закликати українців до бойкоту російських виборів, але лякати відповідальністю неправильно

2 хв читати
Можна закликати українців до бойкоту російських виборів, але лякати відповідальністю неправильно

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), координатор виборчих програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська вважає неправильним загрожувати відповідальністю українцям, які братимуть участь в організації виборів президента РФ в окупованому Криму.

На своїй сторінці в Фейсбук вона написала, що на одному з ефірів її запитали про ініціативу відкрити кримінальні справи проти десятків тисяч членів комісій, які будуть організовувати вибори президента РФ в Криму.

Викладаючи своє бачення ситуації, О. Айвазовська нагадала про організацію незаконного референдуму в Криму навесні 2014 року, до якої були причетні і "люди з паспортами громадян України", і наслідки, в тому числі ситуації, що виникла на Донбасі.

"Ці особи повинні бути засуджені і згодом покарані відповідно до законодавства України, тому що їх злочин призвів до трагічних наслідків і для Донбасу, де загинуло понад 10 000 громадян ... А керівництво РФ має відповідати перед міжнародними судами / створеними трибуналами. Станом на зараз хотілося б бачити справи, відкриті за результатами вищевикладених порушень і зловживань, доведені до суду і з відповідними обвинувальними вироками", - висловила свою позицію представник України в політичній підгрупі ТКГ.

У той же час, говорячи про визнання українським парламентом окупації Криму, вона зазначила: "Подальші дії людей, які живуть під окупаційною владою, не можуть оцінюватися тільки в площині порушень і відповідальності, так як держава не змогла захистити гарантовані Конституцією права. Лікарі, вчителі , члени комісій не можуть бути засуджені тільки тому, що жили під окупацією".

На думку О.Айвазовської, можна закликати проукраїнське населення бойкотувати російські вибори в Криму або роботу в комісіях, але "лякати відповідальністю принципово неправильно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА