07:31 17.02.2018

Білий дім: між кампанією Трампа і Росією не було ніякої змови

2 хв читати
Білий дім: між кампанією Трампа і Росією не було ніякої змови

Прийшов час припинити нападки і відмовитися від "диких і помилкових" звинувачень і надуманих теорій, йдеться в повідомленні Білого дому в зв'язку з висунутими Мін'юстом США звинуваченнями щодо 13 росіян у втручанні в американські вибори.

"Президент Д.Трамп був повністю поінформований з даного питання і радий бачити, що розслідування спецпрокурора ще раз вказує на те, що між кампанією Трампа і Росією не було ніякої змови, і що результати виборів не були змінені і на них не чинився вплив" , - йдеться в поширеному повідомленні Білого дому.

Там зазначається, що США "повинні об'єднатися як американці" для захисту цілісності своєї демократії і виборів.

"Ми не можемо допустити, щоб ті, хто намагався посіяти плутанину, розбрат і злобу, домоглися успіху. Прийшов час припинити ці безглузді партійні нападки, дикі і помилкові звинувачення і відмовитися від надуманих теорій, які служать тільки для просування порядку денного таких поганих гравців, як Росія, і не роблять нічого для захисту принципів наших інститутів", - підкреслюється в повідомленні.

Міністерство юстиції США в п'ятницю опублікувало документ, згідно з яким у відношенні 13 громадян Росії висунуті звинувачення у втручанні в американські президентські вибори.

За даними слідства, всі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, яке базується в Санкт-Петербурзі.  Серед обвинувачених також бізнесмен Євген Пригожин, якого США пов'язують з агентством. Тим часом, Є.Пригожин заперечує зв'язок з компанією.

До списку обвинувачених також потрапили Михайло Бистров, Михайло Бурчик, також відомий як Михайло Абрамов, Олександра Крилова, Анна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда (Марія Бєляєва), Роберт Бовда, Вадим Підкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Венків і Джейхун Асланов .

Цих осіб звинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", а також в "змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів передачі даних і для банківських махінацій", а також "в розкраданні персональних даних при обтяжуючих обставинах".

В обвинувальному документі вказані три юридичні особи: Агентство інтернет-досліджень, "Конкорд менеджмент і консалтинг" Євгена Пригожина, а також пов'язана з ним "Конкорд кейтеринг".

Рішення про пред'явлення обвинувачення винесло журі присяжних суду округу Колумбія.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА