11:33 18.02.2018

Порошенко прийняв рішення брати участь у судовому процесі щодо держзради Януковича

2 хв читати
Порошенко прийняв рішення брати участь у судовому процесі щодо держзради Януковича

Президент України Петро Порошенко заявляє про намір брати участь в процесі у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича і важливості розслідування злочинів проти учасників Революції гідності в 2014 році.

"Зло має бути покарано, і тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить. Але це справа кожного з нас", - заявив П.Порошенко на церемонії відкриття виставки, присвяченої учасникам Революції гідності - творчим особистостям "Переведи мене через Майдан" в Києві в неділю.

Президент також наголосив, що злочини проти учасників Революції гідності не мають терміну давнини, а злочинців має бути покарано.

П.Порошенко також зазначив, що поділяє незадоволеність суспільства темпами розслідування і швидкістю судових процесів. "В той же час добре усвідомлюю масштаб злочину, так само, як і необхідність юридично бездоганної доказової бази та неухильного дотримання всіх процесуальних норм... Слід пройти процедурно-складний шлях для того, щоб у вбивць потім не було ніяких зачіпок в європейських судах", - наголосив глава держави.

П.Порошенко також попросив генерального прокурора Юрія Луценка проаналізувати, чим можна організаційно допомогти Департаменту спеціальних розслідувань, який веде це провадження.

Прес-служба глави держави уточнює, що йдеться про судове засідання з розгляду кримінального провадження за звинуваченням у державній зраді В.Януковича.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення допитати П.Порошенка у справі про державну зраду В.Януковича. "Наступного тижня ми плануємо допитати представника України при ООН Єльченка, а також президента України Порошенка Петра Олексійовича", - сказав прокурор по справі Руслан Кравченко 14 лютого.

У той же день відбувся допит у тій же справі секретаря Ради національної безпеки і оборони України, колишнього в. о. президента України Олександра Турчинова, який тривав чотири з половиною години.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА