20:05 18.02.2018

Жінкам Саудівської Аравії дозволили відкривати бізнес без згоди чоловіків

1 хв читати
Жінкам Саудівської Аравії дозволили відкривати бізнес без згоди чоловіків

У Саудівській Аравії жінкам дозволили відкривати свій бізнес без дозволу їх опікунів-чоловіків. Про це заявили в Міністерстві комерції та інвестицій королівства, передає Arab News.

"Більше не потрібно дозвіл опікуна. Саудівські жінки можуть вільно починати свій бізнес", - заявив представник відомства.

Як зазначає портал, таким чином, жінки Саудівської Аравії можуть подавати документи на реєстрацію фірми без дозволу чоловіків. Місцева влада більше не буде його вимагати.

У відповідності до системи опіки та піклування в Саудівській Аравії жінки зобов'язані надавати документ, підписаний їх опікуном, зазвичай в особі чоловіка, батька чи брата, коли подають будь-яку державну документацію, в тому числі для того, щоб подорожувати, повідомляє Daily Sabah. За даними видання, в лютому прокуратура Саудівської Аравії заявила, що буде вперше залучати до слідчих дій жінок-слідчих.

У грудні 2017 року влада Саудівської Аравії дозволила жінкам отримувати водійські права. До цього право водити машину було тільки у чоловіків. Жінкам дозволялося управляти автомобілем, але права їм не видавали. Дозвіл на видачу вступить в силу в червні 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА