08:27 19.02.2018

Макмастер закликав міжнародне співтовариство не обмежуватися санкціями ООН і використовувати інші важелі тиску на КНДР

1 хв читати
Макмастер закликав міжнародне співтовариство не обмежуватися санкціями ООН і використовувати інші важелі тиску на КНДР

Країни світу повинні надавати максимальний тиск на КНДР, щоб не допустити збереження у цієї держави ядерної зброї, заявив радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер.

"Потрібно використовувати всі інструменти для того, щоб цей жорстокий диктаторський режим не мав можливості загрожувати світу найбільш руйнівним відомим видом зброї", - сказав Г.Макмастер в суботу на конференції з безпеки в Мюнхені.

На думку Г.Макмастера, в даному випадку не варто обмежуватися повним дотриманням діючих проти Пхеньяна міжнародних санкцій.

"Країнам слід було б не тільки дотримуватися санкцій, а й знижувати рівень дипломатичних контактів, припинити всю торгівлю, припинити контакти з військової та торгової лінії і видворити зі своєї території північнокорейських працівників, які приїхали на заробітки", - зазначив радник президента США.

Заява прозвучала в період, коли між Сеулом і Пхеньяном намітилося деяке поліпшення відносин.

Окрім того, Г.Макмастер вкторе підтвердив намір адміністрації США домагатися перегляду угоди з іранського атому, а також протистояти дестабілізуючим діям Тегерана на Близькому Сході. Серед проблем, які потребують вирішення, фігурує робота Ірану над створенням балістичних ракет, а також підтримка проіранських збройних угруповань в інших країнах, зазначив радник президента США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА