16:13 19.02.2018

Заступницю декана медуніверситету ім.Богомольця у Києві відсторонено на час розслідування ситуації зі студенткою

2 хв читати

Керівництво Національного медичного університету ім. О.Богомольця відсторонило від виконання обов'язків заступницю декана із роботи з іноземними студентами Тетяну Тимохіну на час розслідування ситуації зі студенткою з Туркменістану Мукаддас Насирлаєвою, яка покінчила життя самогубством.

"Керівництво НМУ імені О.О.Богомольця відсторонило від виконання обов'язків заступника декана із роботи з іноземними студентами Тетяну Тимохіну на час розслідування ситуації зі зниклої студенткою НМУ. Заяву заступниці декану Тимохіної про відсторонення задоволено", - йдеться в заяві адміністрації вишу, розміщеній на сайті університету в понеділок.

Зазначено, що відповідний наказ підписано 19 лютого у зв'язку з проведенням розслідування Солом'янським управлінням поліції Києва обставин зникнення М.Насирлаєвої.

В університеті нагадали, що вони сприятимуть встановленню обставин зникнення М.Насирлаєвої 30 січня, крім того, триває внутрішня службова перевірка.

Як повідомлялося, Київська місцева прокуратура №9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства 19-річної громадянки Туркменістану М.Насирлаєвої, що навчалася в Національному медичному університеті ім. О.Богомольця. Встановлено, що 30 січня студентка вийшла з вишу і додому не повернулася. За фактом її зникнення 31 січня було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Під час розслідування встановлено, що дівчина 30 січня покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона в Києві.

"Згідно з оприлюдненою в ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, що виникли у неї під час навчання у вищому навчальному закладі, а також через непорозуміння з його керівництвом. У зв'язку з цим до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) Кримінального кодексу України", - інформує прес-служба столичної прокуратури.

Адміністрація Національного медичного університету ім. О.Богомольця повідомила, що цю студентку 1-го курсу відрахували "через порушення міграційного законодавства": "Мукаддас була відрахована з НМУ через порушення міграційного законодавства. Термін дії її візи закінчився 17.12.2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила дозвіл на проживання і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА