16:54 19.02.2018

Суд переніс засідання у справі про смертельне ДТП в центрі Харкова

2 хв читати

Київський районний суд Харкова в понеділок не почав розглядати по суті справу про смертельне ДТП, яке сталося в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", одна з потерпілих, мешканка Кременчука Анна Комар і її адвокат звернулися до суду з письмовим проханням забезпечити її участь у засіданні в режимі відеоконференції з Автозаводського районного суду Кременчука.

Ніхто з учасників процесу проти задоволення її клопотання не заперечував.

Суддя Віктор Попрас задовольнив клопотання і зобов'язав Автозаводський суд Кременчука забезпечити режим відеоконференції. Він також переніс засідання на 27 лютого.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, в результаті ДТП постраждала пасажирка Lexus'а.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg - Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри проходило в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Г.Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

7 лютого 2018 року в результаті підготовчого засідання Київського райсуду Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 7 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА