17:54 19.02.2018

До ВР надійшли подання на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

2 хв читати
До ВР надійшли подання на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

Подання генерального прокурора України про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна надійшли в парламент, повідомив його голова Андрій Парубій.

"Щойно отримав від генерального прокурора України подання на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт щодо народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича", - написав він на своїй сторінці Facebook в понеділок.

Спікер також поінформував, що передав документи на розгляд регламентного комітету Верховної Ради.

На думку А.Парубія, якщо народні депутати не винні в інкримінованих їм злочинах, вони повинні доводити свою правоту в суді, як інші громадяни.

При цьому він нагадав, що Верховна Рада 8-го скликання підтримувала всі подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

При цьому А.Парубій прикріпив до своєї публікації фото листа про спрямування генпрокурором в парламент відповідних подань, датоване 19 лютого.

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір найближчим часом внести до Верховної Ради подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Є.Бакуліна, на його затримання і арешт.

За словами генпрокурора, Є.Бакулін є чинним нардепом, але територію України давно не відвідував. "Але, тим не менш, для будь-яких подальших кроків - підозри, оголошення в розшук - нам необхідний дозвіл Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор уточнив, що подання стосуватиметься прохання на притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

16 лютого Ю.Луценко заявив, що підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу Є. Бакулін і спрямував до парламенту.

Раніше, в липні 2017 року, Ю.Луценко повідомив, що Є.Бакулін може стати наступним народним депутатом, щодо якого він буде просити зняття недоторканності у справі про так звані "вежі Бойка" (справа про закупівлю за завищеною ціною веж для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Є.Бакулін в 2007 році, а також з 2010 до 2014 рр. обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА