17:55 19.02.2018

Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

2 хв читати
Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

Про створення Координаційного комітету для реалізації реформи Державної фіскальної служби (ДФС) і створення Служби фінансових розслідувань (СФР) домовилися міністерства фінансів України та Литви за підсумками робочої зустрічі у понеділок, повідомив Мінфін на своєму сайті.

"До складу комітету увійдуть представники міністерств фінансів Литви і України, які формують політику у відповідних сферах. За пропозицією литовської сторони Координаційний комітет очолить міністр фінансів України для координації співпраці з ЄС у рамках зазначених реформ", - уточнив Мінфін.

Як повідомляє відомство, минулого четверга делегація Мінфіну України на чолі з міністром Олександром Данилюком, делегація Мінфіну Литви і представництва ЄС в Україні, яку очолила віце-міністр литовського відомства Лорета Маскаловіене, обговорили реформу в Україні ДФС і створення СФР.

"Важливо, що б Служба фінансових розслідувань була якомога швидше створена і якісно працювала. Для цього необхідно дотримуватися ключових принципів, щоб забезпечити інституційну спроможність органу, його незалежність і ефективну роботу", - цитує прес-служба міністра О.Данилюка.

Одним із головних питань реформи ДФС залишається остаточна ліквідація податкової міліції, створення єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави - СФР, наголошує Мінфін.

"Ми також маємо зробити процес створення Служби фінансових розслідувань прозорим для суспільства відповідно до демократичних принципів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив законопроект про СФР. Згідно із законопроектом, СФР має замінити податкову міліцію, підрозділи Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, що займаються економічними питаннями. Водночас питання підвідомчості СФР залишилося невирішеним.

У грудні 2017 року голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна презентувала концепцію альтернативного органу - Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ). Концепція передбачає введення в підслідність правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами, шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ), а також розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА