17:55 19.02.2018

Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

2 хв читати
Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

Про створення Координаційного комітету для реалізації реформи Державної фіскальної служби (ДФС) і створення Служби фінансових розслідувань (СФР) домовилися міністерства фінансів України та Литви за підсумками робочої зустрічі у понеділок, повідомив Мінфін на своєму сайті.

"До складу комітету увійдуть представники міністерств фінансів Литви і України, які формують політику у відповідних сферах. За пропозицією литовської сторони Координаційний комітет очолить міністр фінансів України для координації співпраці з ЄС у рамках зазначених реформ", - уточнив Мінфін.

Як повідомляє відомство, минулого четверга делегація Мінфіну України на чолі з міністром Олександром Данилюком, делегація Мінфіну Литви і представництва ЄС в Україні, яку очолила віце-міністр литовського відомства Лорета Маскаловіене, обговорили реформу в Україні ДФС і створення СФР.

"Важливо, що б Служба фінансових розслідувань була якомога швидше створена і якісно працювала. Для цього необхідно дотримуватися ключових принципів, щоб забезпечити інституційну спроможність органу, його незалежність і ефективну роботу", - цитує прес-служба міністра О.Данилюка.

Одним із головних питань реформи ДФС залишається остаточна ліквідація податкової міліції, створення єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави - СФР, наголошує Мінфін.

"Ми також маємо зробити процес створення Служби фінансових розслідувань прозорим для суспільства відповідно до демократичних принципів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив законопроект про СФР. Згідно із законопроектом, СФР має замінити податкову міліцію, підрозділи Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, що займаються економічними питаннями. Водночас питання підвідомчості СФР залишилося невирішеним.

У грудні 2017 року голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна презентувала концепцію альтернативного органу - Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ). Концепція передбачає введення в підслідність правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами, шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ), а також розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА