20:17 19.02.2018

У громадянина, який поранив поліцейського біля Солом'янського райсуду, була нагородна зброя, наказ скасовано, зброю вилучено

2 хв читати
У громадянина, який поранив поліцейського біля Солом'янського райсуду, була нагородна зброя, наказ скасовано, зброю вилучено

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що скасував наказ про нагородження нагородною зброєю чоловіка, який 15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову біля будівлі Солом'янського райсуду Києва застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

"Так нагородна, людина тоді заслужила бойовими діями - на жаль - це нічого не змінює. Наказ скасовано, зброю вилучено", - написав А.Аваков в коментарях до свого посту в соцмережі Facebook про те, що суддя Шевченківського суду Києва відпустив з-під арешту людини, яка завдала вогнепального поранення поліцейському, коли останній охороняв суд від вторгнення туди радикалів.

Як повідомлялося, 15 лютого під час обрання запобіжного заходу Г.Труханову біля будівлі Солом'янського райсуду Києва періодично виникали сутички. Того дня до районного управління поліції доправили 36 активних учасників зіткнення біля суду, серед них - чоловік, який застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

За інформацією народного депутата Єгора Соболєва, Шевченківський райсуд Києва відпустив трьох учасників зіткнень на поруки нардепів: активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка (позивний "Брест"), добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського (позивний "Чудо"), добровольця з Грузії Луку Чхетія (позивний "Лука"). За інформацією ЗМІ, один з них міг поранити поліцейського.

У зв'язку з цим А.Аваков висловив обурення тим, що суд відпустив на поруки народних депутатів чоловіка, який поранив поліцейського. Він також заявив, що має намір внести проект постанови про припинення функцій охорони судів з боку Нацполіції і Нацгвардії, а також просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання уряду.

"З ранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. (...) За умов фактичного саботажу суддів і судової адміністрації вноситиму проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, оскільки у перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною!" - написав глава МВС на сторінці у Facebook у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА