20:25 19.02.2018

Нацполіція і Нацгвардія і надалі забезпечуватимуть охорону судів та інших органів судової системи

3 хв читати
Нацполіція і Нацгвардія і надалі забезпечуватимуть охорону судів та інших органів судової системи

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що Нацполіція і Нацгвардія і надалі забезпечуватимуть охорону приміщень судової системи влади, однак закликає уповноважені органи якомога швидше створити спеціальну незалежну службу охорони судів.

"Структури МВС - Нацполіція і Нацгвардія - і надалі забезпечуватимуть відповідно до постанови КМУ № 906 від 9 листопада 2015 "Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз", охорону судів, доки не буде ухвалено інше законне рішення і доки не будуть реалізовані в повному обсязі норми ст. 160 закону України "Про судоустрій і статус суддів", - йдеться в заяві, поширеній в понеділок увечері прес-службою МВС України.

Також у прес-службі міністерства повідомили, що поширена в ЗМІ інформація про нібито зняття охорони підрозділами Національної гвардії України з приміщення Шевченківського районного суду в м. Києві, не відповідає дійсності.

"Зараз там військовослужбовці Національної гвардії продовжують нести службу. Протягом дня була проведена заміна гвардійців на цьому об'єкті, відповідно до плану організації чергування", - йдеться в заяві, поширеній в понеділок увечері прес-службою МВС України.

При цьому в МВС України закликали уповноважені органи, зокрема Державну судову адміністрацію і Вищу раду правосуддя, виконати свої обов'язки відповідно до ст. 160 закону України "Про судоустрій і статус суддів", "і якомога швидше створити спеціальну незалежну службу охорони судів".

У міністерстві також прокоментували оприлюднену раніше в понеділок заяву глави МВС Арсена Авакова, який висловив обурення тим, що суд відпустив на поруки народних депутатів чоловіка, який поранив поліцейського, і про те, що він має намір внести проект постанови про припинення функцій охорони судів з боку Нацполіції і Нацгвардії , а також просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання уряду.

"У свою чергу міністр внутрішніх справ як політична фігура має підстави давати оцінку рішенням органів державної влади, які демотивують працівників і підривають авторитет правоохоронних органів. Тому він, відповідно до обов'язків, і надалі захищатиме законні інтереси особового складу всіх підрозділів системи МВС", - наголошують у прес-службі міністерства.

Крім цього, додали в МВС України, Вища рада правосуддя "абсолютно безпідставно заявила про тиск на судову гілку влади, замість того, щоб не допускати неправомірних процесуальних рішень, які фактично схвалили збройний напад на поліцейського".

Як повідомлялося, 15 лютого під час обрання запобіжного заходу Г.Труханову біля будівлі Солом'янського райсуду Києва періодично виникали сутички. Того дня до районного управління поліції доправили 36 активних учасників зіткнення біля суду, серед них - чоловік, який застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

За інформацією народного депутата Єгора Соболєва, Шевченківський райсуд Києва відпустив трьох учасників зіткнень на поруки нардепів: активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка (позивний "Брест"), добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського (позивний "Чудо"), добровольця з Грузії Луку Чхетія (позивний "Лука"). За інформацією ЗМІ, один з них міг поранити поліцейського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА