11:15 20.02.2018

Соломатіна повідомила, що Печерський райсуд зобов'язав поліцію розслідувати її незаконне звільнення з НАЗК

2 хв читати

Екс-керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя Національного антикорупційного бюро України (НАЗК) Ганна Соломатіна повідомила, що Печерський районний суд м. Києва зобов'язав ГУ Національної поліції м. Києва розпочати розслідування проти посадових осіб НАЗК про її незаконне звільнення.

"Печерський суд постановив: зобов'язати уповноважену особу Печерського управління ГУ НП у м. Києві внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Соломатіної Ганни про кримінальне правопорушення від 07.12.2017 року, розпочати розслідування проти посадових осіб НАЗК (про моє незаконне звільнення ст. 172 ), і через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань", - написала Г.Соломатіна на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 14 листопада 2017 року керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Г.Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування у НАЗК фальсифікують, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу Нацагентства Наталю Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення із займаної посади. Також заяви про звільнення з займаних посад написали ще кілька людей, зокрема керівники інших департаментів НАЗК.

У НАЗК заявили, що оприлюднені Г.Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що подали до Шевченківського райсуду Києва позов із вимогою спростувати озвучену інформацію. "Громадянка Соломатіна не обіймає... посади керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року. Звертаємо увагу, що її судження мають суто суб'єктивний характер, а інформація є недостовірною і потребує перевірки суду", - заявили в Агентстві.

18 листопада Г.Соломатіна заявила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко передав розслідування справи про зловживання в НАЗК від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Службі безпеки України (СБУ). Вона наголосила, що домагатиметься повернення розслідування у справі НАЗК назад до НАБУ.

Наступного дня Г.Соломатіна заявила, що побоюється за своє життя і попросила надати їй охорону.

21 листопада Шевченківський районний суд м.Києва не прийняв до розгляду позов Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) до екс-керівника департаменту фінансового контролю НАЗК Г.Соломатіної про захист ділової репутації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА