11:25 20.02.2018

Зведення Меморіалу Героям Небесної Сотні має велику політичну вагу і відповідає очікуванням суспільства - Порошенко

3 хв читати
Зведення Меморіалу Героям Небесної Сотні має велику політичну вагу і відповідає очікуванням суспільства - Порошенко

 Президент України Петро Порошенко відзначає важливість з точки зору політики будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - музею Революції Переваги.

"Спорудження Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності має велику політичну вагу і відповідає очікуванням суспільства. Наш почесний обов'язок - зберегти пам'ять про цих людей, наших сучасників, і дбайливо передати її майбутнім поколінням", - повідомляється на сторінці П.Порошенка в соцмережі Facebook у вівторок.

Під час прес-конференції у вівторок у Києві, на якій було підбито підсумки і представлено переможця конкурсу проектів майбутнього Меморіалу Героїв Небесної Сотні, П.Порошенко зазначив, що Меморіалом Героїв Небесної Сотні має бути проект, який точно дивиться в майбутнє, "адже саме в майбутнє України дивилися загиблі Герої".

"Уже чотири роки минуло з часу трагічних подій 18-20 лютого, коли Україна втратила 107 кращих своїх синів і дочок, героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за те, щоб зупинити свавілля, щоб перемогти в боротьбі за Україну", - додав глава держави.

Голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух (Німеччина) повідомив, що проект-переможець розробили у Львові архітектори Ірина Волинець і Марія Поцик. "Журі одноголосно погодилося з позицією, що він є найкращим проектом", - сказав М.Зауербрух.

Проект-переможець, зокрема, передбачає поділ Алеї на кілька частин: самої алеї, пагорбів і парку, де розташовуватимуться символічні монументи.

Як повідомлялося 19 лютого 2018 року президент України підписав закон "Про внесення змін до пункту 62 Розділ V "Прикінцеві положення" закону України "Про регулювання містобудівної діяльності "щодо спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні". "Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можливе лише за адресою "Алея Героїв Небесної Сотні". Ні в якому іншому місці. Це святе місце не лише для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а для кожного українця в Україні та світі" , - наводить слова П.Порошенка прес-служба глави держави.

Підписаний президентом указ спрямований на забезпечення будівництва на земельних ділянках в районі Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.

Тоді ж у прес-службі президента нагадали, що 16 березня 2017 року набув чинності закон про заходи із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Територія, яка буде охоплена будівництвом і облаштуванням меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні, складатиметься з кількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, яка перебуває в постійному користуванні державного підприємства "Готель "Україна ".

Згідно із законом уточнюється, що положення частини третьої статті 24 закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" не поширюється на надання земельних ділянок у користування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА