14:58 20.02.2018

У Києві 26 лютого відбудеться форум, присвячений опору окупації Криму, а також мітинг на Майдані

2 хв читати

У Києві 26 лютого відбудеться IV Міжнародний форум "Захоплений півострів: чотири роки опору", повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Серед питань форуму - сьогоднішня ситуація в Криму і що Україна повинна зробити для звільнення політв'язнів Кремля", - розповіла Е.Джапарова на прес-конференції у вівторок в Києві.

Е.Джапарова висловила надію, що такі заходи допоможуть створити дієву платформу на рівні керівників держав - друзів України для деокупації кримського півострова.

"Сьогодні артикулюється позиція, що є Донбас і є політичний формат з питань реінтеграції Донбасу - це Мінський, Норманський формати, а питання Криму порушується періодично, час від часу, після чергового обшуку, затримання або арешту людей. Ми вважаємо, що формалізація платформи на рівні керівників держав-друзів України, які підтримують тему звільнення Криму - це ключове", - сказав Е.Джапарова.

За її словами, до чотирирічної річниці боротьби за повернення Криму знято 40-хвилинний фільм "В'язні Кремля" українською мовою, який дубльований арабською, турецькою та англійською мовами, а також підготовлені відеоролик і брошура з однойменною назвою німецькою, англійською, французькою і турецькою мовами.

"Відеоролик буде поширений серед посольств України за кордоном", - зазначила Е.Джапарова.

"Ми сподіваємося, що вже в цьому році 25-26 лютого в деяких столицях Європи та Північної Америки вийдуть люди... і висловлять свою солідарність в боротьбі за звільнення Криму ненасильницьким шляхом", - сказав член меджлісу кримськотатарського народу, голова громадського об'єднання "Кримськотатарський ресурсний центр" Ескендер Барієв.

За його словами, одним з основних заходів, присвячених початку опору російської окупації Криму, стане мітинг на майдані Незалежності в Києві 26 лютого, який організовує меджліс кримськотатарського народу і громадські та правозахисні організації.

"Ми закликаємо киян, гостей столиці знайти час і виявити солідарність із тими, хто сьогодні на окупованій території", - повідомив Е.Барієв.

За його словами, заходи на підтримку деокупації півострова відбудуться і в регіонах, що сусідять із Кримом, - у Мелітополі (Запорізька область) і в Генічеському районі (Херсонська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА