20:25 20.02.2018

У стіні горілого житлового будинку в центрі Харкова знайдено 14 боєприпасів часів Другої світової війни

1 хв читати
У стіні горілого житлового будинку в центрі Харкова знайдено 14 боєприпасів часів Другої світової війни

Піротехнічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області здійснила розмінування боєприпасів часів Другої світової війни, виявлених під час демонтажу пошкоджених унаслідок пожежі конструкцій двоповерхового житлового будинку в пров. Плетнівському.

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Харківській області, боєприпаси, що містилися в порожнечі дерев'яної перегородки, виявили працівники будівельної компанії, що здійснювали ремонтно-відновлювальні роботи в будинку.

"До прибуття піротехнічної служби всі будівельні роботи одразу були призупинені, а місце знахідки взято під охорону працівниками поліції. Піротехніки ДСНС, що прибули на місце події, ідентифікували виявлені предмети як набої калібру діаметром 12,7 мм у кількості 13 одиниць та мінометну міну діаметром 50 мм часів Другої світової війни. Під час подальшого обстеження будинку за допомогою металошукача інших небезпечних предметів виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

Знайдені боєприпаси піротехніки вивезли і знешкодили на спеціальному підривному майданчику за межами міста. Постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА