12:38 21.02.2018

Уряд затвердив державний стандарт початкової освіти

2 хв читати
Уряд затвердив державний стандарт початкової освіти

 Кабінет Міністрів України затвердив на засіданні в середу державний стандарт початкової освіти.

"Держстандарт початкової освіти - це перелік результатів, які мають наші діти уміти, знати після навчання в початковій школі", - пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, представляючи документ.

За її словами, стандарт містить базовий навчальний план, на основі якого міністерство розробляє навчальну програму, а школи - робочі навчальні плани. Стандарт містить чотири плани з урахуванням мови навчання - державної або мови національних меншин, а також для дітей з особливими потребами.

"Наші підручники і навчальні плани мають бути тісно пов'язаними з життєвими ситуаціями", - наголосила міністр освіти.

Документ передбачає окреме вивчення низки предметів - української або іноземної мови або математики, й інтегроване вивчення цих предметів у дисципліні "Я досліджую світ".

Державний стандарт базової освіти Кабмін має намір затвердити в 2019 році, старшої школи - у 2027 році, зазначила Л.Гриневич. Учителі почнуть застосовувати держстандарт для початкової школи з 1 вересня 2018 року.

При цьому міністр зазначила, що органи місцевого самоврядування не виконують державної політики щодо підвищення зарплат учителям. "А деякі органи самоврядування додумалися до того, що в період карантину змусили вчителів написати заяви за свій рахунок", - наголосила Л.Гриневич.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що уряд має намір моніторити, де саме відбуваються такі прецеденти. Він також запропонував здійснювати аудит міських бюджетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА