14:40 21.02.2018

Порошенко в суді у справі про держзраду Януковича розповів про свою поїздку до Криму 27 лютого 2014 року

2 хв читати
Порошенко в суді у справі про держзраду Януковича розповів про свою поїздку до Криму 27 лютого 2014 року

Президент України Петро Порошенко під час своїх свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, розповів про поїздку до Криму 27 лютого 2014 року для врегулювання ситуації на півострові.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", П.Порошенко надає свідчення в режимі відеоконференції з Адміністрації глави держави. Після оголошення прав і зобов'язань свідка суд попередив президента як свідка про кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень.

Президент зазначив, що ця справа дуже важлива, тому він погодився надавати свідчення.

"Я був особисто знайомий з обвинуваченим Януковичем, у мене були різні відносини з Януковичем", - сказав П.Порошенко.

Відповідаючи на запитання сторони обвинувачення (прямий допит) про те, якою була мета цієї поїздки на територію Криму в лютому 2014 року і свідком яких подій він був, П.Порошенко розповів: "27 лютого 2014 роки я з'явився до кабінету голови Верховної Ради, в. о. президента пана Турчинова Олександра Валентиновича з пропозицією негайно вилетіти до Криму та особисто провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму, для того щоб зупинити руйнівні процеси, що почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму, переконати депутатів і переконатися самому в процесах і подіях, які того дня відбувалися в Сімферополі і Криму ".

Він також повідомив, що після переговорів з О.Турчиновим він попросив видати йому доручення відрядити народного депутата П.Порошенка до Криму і уповноважити його від імені Верховної Ради проводити консультації і переговори щодо стабілізації та врегулювання політичної ситуації в Автономній республіці Крим.

"Отримавши це доручення в письмовій формі, я одразу ж поїхав до Сімферополя і отримав інформацію про те, що Сімферополь вже заблокований", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА