15:43 21.02.2018

Захист Януковича на суді щодо державної зради намагався задавати Порошенку правові запитання, суд їх зняв

2 хв читати

Захист екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича в Оболонському районному суді Києва намагався поставити низку правових запитань свідкові, президенту України Петру Порошенко. Суд ці питання зняв, проте президент відреагував натяком на спробу пропагандистської кампанії з боку адвокатів В.Януковича.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час допиту захист В.Януковича поставив цілу низку запитань П.Порошенку, що мають правовий контекст, а саме: як довго може бути відсутнім глава держави на робочому місці, щоб з'явилися підстави говорити про його відсторонення, чи означає непідписання будь-яких законів про самоусунення глави держави. Головуючий суддя зняв ці питання як такі, що мають правовий характер і не пов'язані з розглядом по суті.

П.Порошенко, в свою чергу, наголосив, що право тлумачити закони в Україні є лише у Конституційного Суду.

"Я впевнений в тому, що на сьогоднішній день сумнівів у незаконності агресії, незаконності анексії, незаконності агресії на сході, десятках тисяч жертв, яких зазнала Україна, сумнівів ні у кого немає, і причина цього лише в спробі як елементі гібридної війни з боку Росії забезпечити пропагандистську кампанію, яка відбілює агресора. Упевнений в тому, що в Україні ці спроби марні, шановні колеги-захисники", - додав глава держави, звертаючись до адвокатів В.Януковича.

Почувши цю заяву, адвокат Віталій Сердюк, звертаючись до П.Порошенка, уточнив: "Ви звинуватили щойно захист у сприянні інформаційній війні та відбілюванні Російської Федерації, захист правильно зрозумів?".

Натомість суд зняв це питання захисту.

Крім того, суд не допустив кілька запитань адвокатів до П.Порошенка щодо угоди про врегулювання політичної кризи в Україні від 21 лютого 2014 року, підписану В.Януковичем, лідерами опозиції та європейськими дипломатами.

Зокрема, адвокат Ігор Федоренко запитав у П.Порошенка, чи відомо йому щось про цю угоду і чому він не виконує її як президент країни.

У свою чергу П.Порошенко зазначив, що не бачив цієї угоди і не був її підписантом. "Мені невідомо, де ця угода. Я оригіналу цієї угоди не бачив та її не підписував", - наголосив президент.

Як повідомлялося, в липні 2017 року адвокати В.Януковича з об'єднання "Авер Лекс" заявили, що в Адміністрації президента України їм не змогли надати копії угоди про врегулювання політичної кризи в Україні між владою і опозицією від 21 лютого 2014 року.

Цей документ тоді підписали президент України Віктор Янукович і лідери трьох опозиційних фракцій українського парламенту: Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Угоду засвідчили від Європейського Союзу глави МЗС Польщі Радослав Сікорський і Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, а також глава Департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА