15:52 21.02.2018

КДК прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо Луценка

2 хв читати
КДК прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо Луценка

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія (КДК) прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо генерального прокурора України Юрія Луценка після подання дисциплінарної скарги лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, що надійшла 14 грудня 2017 року, повідомляє прес- служба "Руху нових сил".

За інформацією прес-служби, 14 грудня М.Саакашвілі подав дисциплінарну скаргу до КДК прокурорів про вчинення дисциплінарного проступку генпрокурором Ю.Луценком. Зокрема, М.Саакашвілі вбачає дисциплінарний проступок генпрокурора під час його брифінгу у Верховній Раді 5 грудня, де той оприлюднив відомості досудового розслідування у справі про "гроші Курченка" і публічно звинуватив М.Саакашвілі.

"Стосовно генпрокурора може бути відкрито дисциплінарне провадження з таких підстав: розголошення таємниці, що охороняється законом, яка стала відомою прокурору при виконанні повноважень; втручання або будь-який інший вплив прокурора у випадках або в порядку, не передбачених законодавством, в службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб; публічне висловлювання, яке є порушенням презумпції невинуватості; необ'єктивність і упередженість прокурора", - зазначено в скарзі М.Саакашвілі.

"Рух нових сил" оприлюднив фотокопію рішення КДК прокурорів від 12 лютого 2018 року, в якому, зокрема, зазначається: "Зазначений у скарзі вчинок не був предметом перевірки і щодо нього Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів рішення не приймала. Таким чином, встановивши відсутність підстав для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись ст. 46 закону України "Про прокуратуру" та пунктом 107 Положення про порядок роботи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, (...) відкрити дисциплінарне провадження щодо генерального прокурора Луценка Юрія Віталійовича".

Як повідомлялося, 5 грудня на брифінгу Ю.Луценка було оприлюднено, за версією слідства, аудіозапис розмови М.Саакашвілі та бізнесмена-втікача з оточення екс-президента України Віктора Януковича, Сергія Курченка. Зокрема, на ній людина з голосом, схожим на голос С.Курченка, говорить нібито М.Саакашвілі про те, що у нього є інтереси в Україні і цікавиться, чи може надіслати до України людини для реалізації цих інтересів.

"Після отримання двох траншів фінансування акцій Саакашвілі було також передано телефон для зв'язку між Саакашвілі і Курченком", - сказав Ю.Луценко, зазначивши, що оприлюднений аудіозапис - це особиста розмова С.Курченка і М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА