16:58 21.02.2018

Кабмін поклав на ДФС ухвалення рішень про надання розстрочки ПДВ на імпорт обладнання

1 хв читати
Кабмін поклав на ДФС ухвалення рішень про надання розстрочки ПДВ на імпорт обладнання

Кабінет Міністрів поклав на Державну службу (ДФС) ухвалення рішень про надання платнику податків розстрочки податку на додану вартість (ПДВ) при імпорті обладнання.

Це випливає з оприлюдненого на урядовому сайті Порядку надання розстрочки ПДВ на імпортне обладнання для власного виробництва.

Згідно з документом, платник податків для отримання такого розстрочення має подати до митниці, окрім заяви, бізнес-план із описом технологічного процесу та економічними розрахунками очікуваних результатів, а також висновки державних органів та експертних установ і технічну документацію на підтвердження наявності робочих потужностей і приміщень.

ДФС прийматиме рішення про надання такої розстрочки протягом десяти робочих днів з дати надходження заяви за рекомендацією комісії, до складу якої увійдуть керівники різних підрозділів митниці, а також керівник підрозділу аудиту головного управління ДФС області, Києва або Офісу великих платників.

При цьому, якщо заявлена до розстрочки сума ПДВ перевищує 1 млн грн, глава ДФС має узгодити рішення, а термін його прийняття збільшується до 25 днів.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року парламент ввів на 2017-2018 роки можливість 24-місячної розстрочки рівними частинами сплати ПДВ при імпорті обладнання. Кабінет Міністрів затвердив порядок розстрочки на засіданні 7 лютого, проте рішення опубліковано на сайті Кабміну через два тижні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА