17:05 21.02.2018

Порошенко призначив головою "Укроборонпрому" Букіна

2 хв читати
Порошенко призначив головою "Укроборонпрому" Букіна

Президент України Петро Порошенко призначив головою держконцерну "Укроборонпром" Павла Букіна, який до цього обіймав посаду генерального директор "Укрспецекспорту".

"Я дякую за роботу колишньому очільнику Роману Романову та бажаю плідної праці новому керівнику концерну пану Павлу Букіну", - сказав П.Порошенко під час відеостріму на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Президент України зазначив, що "Укроборонпром" стане першим в історії України державним промисловим об'єднанням, яке пройде міжнародний аудит.

"І, врешті-решт, воно має бути вертикально інтегрованою компанією, що працює відповідно до найкращих міжнародних стандартів прозорості, відкритості та ефективності", - зазначив президент.

Як зазначив глава держави, кандидатуру П.Букіна на посаду голови держконцерну схвалили Кабінет Міністрів і наглядова рада "Укроборонпрому".

"Я підтримую позицію уряду й підписую указ про призначення Павла Юрійовича Букіна гендиректором держконцерну "Укроборонпром", - сказав президент України.

Серед пріоритетів роботи нового керівника "Укроборонпрому" П.Порошенко назвав ефективне виконання держоборонзамовлення і переозброєння Збройних Сил України в координації з керівництвом ЗСУ і Міністерством оборони, а також оснащення армії новим і, насамперед, високоточним озброєнням.

Також пріоритетом держконцерну, за словами П.Порошенка, має стати продовження реформи "Укроборонпрому" та розробка середньострокової стратегії розвитку ОПК, а також розширення присутності України на зовнішніх ринках озброєнь.

"І не бійтеся порушувати питання про залучення інвестицій (в ОПК - ІФ), зокрема іноземних, (питання) про залучення технологій", - сказав глава держави.

П.Букін - 1976 року народження, виходець із системи ВТС і держкомпанії "Укрспецекспорт". З квітня 2015 року - в. о. гендиректора, з лютого 2016 року - гендиректор держкомпанії "Укрспецекспорт".

У 2012-2013 роках - заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром".

Р.Романова, котрий очолював "Укроборонпром" з липня 2014 року, звільнено з посади 12 лютого указом президента №26/2018 у зв'язку з поданим ним проханням про відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА