20:18 21.02.2018

Печерський райсуд звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Колобова

3 хв читати
Печерський райсуд звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Колобова

Печерський районний суд м.Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів часів президентства Віктора Януковича Юрія Колобова в зв'язку із закінченням терміну давності, повідомляє інтернет-видання "Судовий репортер" із залу суду.

За інформацією видання, таке рішення 21 лютого ухвалив суддя Володимир Карабань.

Постанова набирає законної сили протягом 7 днів з моменту її прийняття, якщо не буде подана апеляція.

Видання вказує, що сам В.Колобов брав участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з Генерального консульства України в Барселоні (Іспанія). У Києві в суді обвинуваченого представляла адвокат Юлія Степаненко.

"Клопотання про звільнення Ю.Колобова від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності 7 грудня 2017 року подав заступник начальника відділу процесуального керівництва управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України Олексій Кувшинов. Він представляв Генпрокуратуру в суді 21 лютого", - пише видання, зазначаючи, що від коментарів журналісту прокурор відмовився

Ю.Колобов був міністром фінансів у період 28 лютого 2012 - 27 лютого 2014 року

Як повідомлялося, він підозрювався в розтраті 220 млн грн, виділених на будівництво телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою"). Крім нього у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому" також підозрювалися екс-президент Віктор Янукович, екс-прем'єр Микола Азаров і колишній перший віце-прем'єр і екс-глава Нацбанку Сергій Арбузов.

Ю.Колобов був заарештований в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня 2015 року.

У вересні 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключив можливості підписання угоди зі слідством екс-міністром фінансів України Ю.Колобовим, який знаходиться в Іспанії.

У жовтні того ж року заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю ЗМІ розповів, що Ю.Колобов, який був затриманий в Іспанії в березні 2015 року, має дозвіл на проживання в цій країні. Іспанський суд відмовив у його екстрадиції.

13 травня 2017 року Апеляційний суд м.Києва дозволив здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо Ю.Колобова за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

22 травня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура України завершила досудове розслідування у справі незаконної приватизації "Укртелекому", і вже отримано дозвіл суду на заочне засудження екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова і очікується рішення суду про дозвіл заочного засудження екс-першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Генпрокурор заявив, що наразі слідство завершено. "І у нас є обгрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова і низки інших, більш дрібних посадових осіб". "На цей момент ми передали до суду клопотання про дозвіл ведення досудового процесу ... і отримали дозвіл на "заочку" щодо Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо - щодо Арбузова", - додав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА