11:10 22.02.2018

Нардеп Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок - Парубій

3 хв читати
Нардеп Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок - Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін, на якого генеральний прокурор України вніс до парламенту подання на зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт, не виходить на зв'язок.

"Наскільки мені відомо, наразі він не входить на зв'язок. Помічники перестали брати слухавку. Але закон передбачає, що він має п'ять днів (щоб дати пояснення - ІФ). Якщо він цього права не використає, то регламентний комітет розгляне подання", - сказав А.Парубій журналістам у четвер.

Він нагадав, що для процедури розгляду подання генпрокурора передбачено 20 днів.

У свою чергу перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Павло Пинзеник не виключив, що подання генерального прокурора на зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт народного депутата Є.Бакуліна буде розглянуто на найближчому засіданні комітету в середу, 28 лютого.

"Якщо будуть дотримані всі необхідні умови, то реально, якщо ми отримаємо найближчим часом пояснення народного депутата Бакуліна, отримаємо всі матеріали, в нас наступне засідання комітету за планом передбачається в середу наступного тижня", - сказав П.Пинзеник журналістам у четвер у Києві.

Він також повідомив, що наразі комітет не має інформації щодо того, чи ознайомлений Є.Бакулін зі змістом подань.

За словами П.Пинзеника, Верховна Рада обмежена 20-денним терміном, який дає регламент на розгляд відповідного питання.

При цьому він зазначив, що комітет не має інформації, чи направив голова Верховної Ради Є.Бакуліну текст трьох подань.

П.Пинзеник також роз'яснив, що якщо навіть Є.Бакулін не надасть пояснень, то Верховна Рада у 20-денний термін усе одно має розглянути подання генпрокурора.

Як повідомлялося, 16 лютого 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Є.Бакуліну.

За словами генпрокурора, Є.Бакулін є нардепом, але територію України давно не відвідував. "Проте для будь-яких подальших кроків - підозри, оголошення в розшук - нам необхідний дозвіл Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор уточнив, що подання стосуватиметься прохання на притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

16 лютого Ю.Луценко заявив, що підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу Є.Бакуліну й направив його до парламенту.

Раніше, в липні 2017 року, Ю.Луценко повідомив, що Є.Бакулін може стати наступним народним депутатом, стосовно якого він проситиме зняття недоторканності у справі про так звані вишки Бойка (справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти й газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Є.Бакулін у 2007 році, а також з 2010-го по 2014 рік обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА