12:03 22.02.2018

Суд щодо Януковича має намір 28 лютого допитати екс-главу київського СБУ

2 хв читати
Суд щодо Януковича має намір 28 лютого допитати екс-главу київського СБУ

 Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення організувати 28 лютого допит екс-начальника Управління СБУ в Києві та Київської області Олександра Щеголєва у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

На засіданні в четвер суд ухвалив рішення направити запит до Шевченківського районного суду Києва про доправлення цього свідка на наступне засідання Оболонського суду. Це зроблено тому, що О.Щеголєв наразі перебуває в СІЗО і Шевченківський суд розглядає справу за обвинуваченням його в ухваленні 18 лютого 2014 року рішення про проведення антитерористичної операції в центральній частині Києва.

Крім того, на 1 березня суд запропонував адвокатам забезпечити прибуття для надання свідчень екс-міністра закордонних справ України Леоніда Кожари і старшого штурмана ДП "Украерорух" Андрія Черткова, який, на думку захисту, може повідомити про отримання 22 лютого 2014 року вказівки від в. о. президента Олександра Турчинова про повернення вертольота з В.Януковичем до Харкова після вильоту з цього міста.

Також на засіданні в четвер адвокати В.Януковича клопотали про допит у режимі відеоконференції в рамках процедури міжнародно-правової допомоги екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, екс-глави Адміністрації президента і екс-секретаря РНБО Андрія Клюєва, колишнього глави МВС України Віталія Захарченка, екс-глави СБУ Олександра Якименка, колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка, колишнього начальника Служби безпеки президента України УДО Костянтина Кобзаря і екс-співробітника охорони президента Сергія Бернацького, пілота і колишнього інструктора вертольота "AW-139" ТОВ "Центр Авіа" Аркадія Ярощука, які наразі проживають у Російській Федерації.

Ще адвокати хочуть допитати екс-міністра оборони Павла Лебедєва та колишнього командувача Військово-морських сил України та екс-начальника Генерального штабу ЗСУ Юрія Ільїна, які проживають на території анексваного РФ Криму.

Суд попросив сторону захисту надати адреси проживання або фактичного місця перебування свідків, які перебувають на території Росії, щоб вирішити питання про виклик їх до суду. У свою чергу адвокати В.Януковича погодилися надати цю інформацію, але просили суд, щоб зазначені дані не розголошувалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА