20:10 22.02.2018

SpaceX запустила ракету з першими супутниками для роздачі інтернету

2 хв читати
SpaceX запустила ракету з першими супутниками для роздачі інтернету

Компанія SpaceX запустила ракету Falcon 9 з іспанським супутником Paz для радіолокаційного спостереження, а також двома комунікаційними супутниками Microsat-2a і Microsat-2b в рамках випробування проекту Starlink з роздачі інтернету.

До 2024 року компанія планує створити на орбіті мережу з тисяч супутників із середньою швидкістю до гігабіта в секунду, які повинні забезпечити повне покриття інтернетом всієї поверхні Землі.

Над проектом глобальної роздачі інтернету Starlink SpaceX працює з кінця 2014 року. Всього на орбіту планують доставити 12 тис. апаратів вагою від 100 до 500 кг.

Starlink покликаний виправити проблему з сильною затримкою сигналу, властиву супутниковому інтернету. Зараз апарати на висоті до 40 тис. км в змозі охопити половину планети, але все ж позначається велика відстань між супутником і антеною.

У 2017 році SpaceX оголосила про свої плани організувати угруповання з 11943 супутників вагою від 100 до 500 кг, це порівняно легкі і дешеві апарати. Витрати на проект, за оцінкою компанії, складуть $ 10 млрд, але через рік роботи дохід може досягти $ 30 млрд.

Планується вивести на низьку навколоземну орбіту 4425 супутників з обладнанням зв'язку, що працюють в Ku- і Ka-діапазонах частот. Апарати передбачається розмістити в 83 орбітальних площинах на висотах від 1110 до 1325 кілометрів. Таке розміщення апаратів, за оцінкою інженерів компанії, дозволить багаторазово скоротити великі затримки в проходженні сигналу.

Крім того, до цих 4425 апаратів в угруповання планується включити ще 7518 супутників на більш низьких орбітах - від 335 до 346 км. Як зазначає N + 1, всі апарати будуть збудовані в однорангові з'єднання - кожен супутник в мережі буде самостійною одиницею, одночасно виконуючи функції і клієнта, тобто учасника мережі, і сервера, керуючого її сегментами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА