20:10 22.02.2018

SpaceX запустила ракету з першими супутниками для роздачі інтернету

2 хв читати
SpaceX запустила ракету з першими супутниками для роздачі інтернету

Компанія SpaceX запустила ракету Falcon 9 з іспанським супутником Paz для радіолокаційного спостереження, а також двома комунікаційними супутниками Microsat-2a і Microsat-2b в рамках випробування проекту Starlink з роздачі інтернету.

До 2024 року компанія планує створити на орбіті мережу з тисяч супутників із середньою швидкістю до гігабіта в секунду, які повинні забезпечити повне покриття інтернетом всієї поверхні Землі.

Над проектом глобальної роздачі інтернету Starlink SpaceX працює з кінця 2014 року. Всього на орбіту планують доставити 12 тис. апаратів вагою від 100 до 500 кг.

Starlink покликаний виправити проблему з сильною затримкою сигналу, властиву супутниковому інтернету. Зараз апарати на висоті до 40 тис. км в змозі охопити половину планети, але все ж позначається велика відстань між супутником і антеною.

У 2017 році SpaceX оголосила про свої плани організувати угруповання з 11943 супутників вагою від 100 до 500 кг, це порівняно легкі і дешеві апарати. Витрати на проект, за оцінкою компанії, складуть $ 10 млрд, але через рік роботи дохід може досягти $ 30 млрд.

Планується вивести на низьку навколоземну орбіту 4425 супутників з обладнанням зв'язку, що працюють в Ku- і Ka-діапазонах частот. Апарати передбачається розмістити в 83 орбітальних площинах на висотах від 1110 до 1325 кілометрів. Таке розміщення апаратів, за оцінкою інженерів компанії, дозволить багаторазово скоротити великі затримки в проходженні сигналу.

Крім того, до цих 4425 апаратів в угруповання планується включити ще 7518 супутників на більш низьких орбітах - від 335 до 346 км. Як зазначає N + 1, всі апарати будуть збудовані в однорангові з'єднання - кожен супутник в мережі буде самостійною одиницею, одночасно виконуючи функції і клієнта, тобто учасника мережі, і сервера, керуючого її сегментами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА