20:19 22.02.2018

З Павлом Грибом зустрівся консул, Київ вимагає допустити до нього українських лікарів

2 хв читати
З Павлом Грибом зустрівся консул, Київ вимагає допустити до нього українських лікарів

Незаконно затриманий службами РФ громадянин України Павло Гриб не отримує належного лікування в місці свого перебування, повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

За її словами, про це стало відомо в результаті зустрічі П.Гриба з українським консулом у четвер.

"Сьогодні відбулася зустріч українського консула з незаконно затриманим службами РФ П.Грибом. Уперше, завдяки консулам, зустріч відбулася українською мовою", - написала М.Беца в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в четвер.

"Вимагаємо доступу українських лікарів до політв'язня. Вкотре вимагаємо від РФ звільнити Павла", - заявила спікер українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краї в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Термін його утримання під вартою продовжено до 4 березня 2018 року.

1 лютого 2018 року І.Гриб повідомив про незадовільний стан здоров'я сина й відсутність необхідної медичної допомоги. За його словами, професійних медичних фахівців із хвороби Павла в Краснодарі немає, і ніхто не зможе надати необхідну медичну допомогу.

Він також повідомив, що 1 лютого відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід, причому адвокат дізналася про засідання випадково. "1 лютого, з порушенням усіх термінів, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід утримання Павла. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати", - уточнив І.Гриб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА