20:19 22.02.2018

З Павлом Грибом зустрівся консул, Київ вимагає допустити до нього українських лікарів

2 хв читати
З Павлом Грибом зустрівся консул, Київ вимагає допустити до нього українських лікарів

Незаконно затриманий службами РФ громадянин України Павло Гриб не отримує належного лікування в місці свого перебування, повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

За її словами, про це стало відомо в результаті зустрічі П.Гриба з українським консулом у четвер.

"Сьогодні відбулася зустріч українського консула з незаконно затриманим службами РФ П.Грибом. Уперше, завдяки консулам, зустріч відбулася українською мовою", - написала М.Беца в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в четвер.

"Вимагаємо доступу українських лікарів до політв'язня. Вкотре вимагаємо від РФ звільнити Павла", - заявила спікер українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краї в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Термін його утримання під вартою продовжено до 4 березня 2018 року.

1 лютого 2018 року І.Гриб повідомив про незадовільний стан здоров'я сина й відсутність необхідної медичної допомоги. За його словами, професійних медичних фахівців із хвороби Павла в Краснодарі немає, і ніхто не зможе надати необхідну медичну допомогу.

Він також повідомив, що 1 лютого відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід, причому адвокат дізналася про засідання випадково. "1 лютого, з порушенням усіх термінів, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід утримання Павла. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати", - уточнив І.Гриб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА