20:37 22.02.2018

Нижня палата парламенту Нідерландів скасувала закон про референдум, що блокував асоціацію України з ЄС

1 хв читати

Нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за скасування закону про консультативний референдум, через який у 2016 році було заблоковано Угоду про асоціацію Україна-Євросоюз, повідомляє видання "Європейська правда" з посиланням на місцеве видання NOS.

За інформацією видання, 76 депутатів з коаліційних фракцій проголосували за законопроект, який регулює скасування чинного закону, проти - 69 опозиційних депутатів.

Через кілька тижнів закон про скасування буде розглянуто в Сенаті (верхня палата парламенту).

Референдум в Нідерландах відбувся 6 квітня 2016 року. 61% тих, хто взяв у ньому участь, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Незважаючи на консультативний статус, уряд не захотів іти проти волі виборців, які проголосували проти ратифікації. У підсумку в грудні 2016 року було ухвалено додаткове рішення з 6 пунктів, присвячене Угоді про асоціацію. Вони не змінили угоду, а лише підтвердили ті норми, які вже були в її тексті.

30 травня 2017 Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) остаточно проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА