11:57 23.02.2018

Кабмін пропонує ВР ухвалити законопроект для впровадження системи Націнфраструктури геопросторових даних в Україні

1 хв читати
Кабмін пропонує ВР ухвалити законопроект для впровадження системи Націнфраструктури геопросторових даних в Україні

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді ухвалити законопроект "Про Національну інфраструктуру геопросторових даних" (НІГД), який дозволить впровадити систему ніде по всій країні.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, метою цього законопроекту є визначення єдиної держполітики з питань створення, функціонування і розвитку НІГД, спрямованої на забезпечення ефективного ухвалення управлінських рішень органами держвлади і місцевого самоврядування. Його ухвалення також сприятиме забезпеченню потреб суспільства у всіх видах географічної інформації, ухвалення ефективних управлінських рішень у сфері земельних відносин, будівництва та інженерних вишукувань, екології, навігації тощо.

Закон передбачає введення адміністративної відповідальності за порушення порядку виробництва, оновлення, обробки, зберігання, постачання та використання геопросторових даних в рамках ніде в Україні.

За ненадання адміністратору НІГД геопросторових даних і метаданих або їх подання не в повному обсязі передбачається стягнення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян

Умисне надання адміністратору ніде недостовірних геопросторових даних і метаданих тягне за собою стягнення штрафу в розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА