12:14 23.02.2018

У ВР зареєстровано законопроект про установу фінансового омбудсмена

2 хв читати
У ВР зареєстровано законопроект про установу фінансового омбудсмена

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про установу фінансового омбудсмена.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, ініціаторами законопроекту є народні депутати Руслан Демчак, Михайло Довбенко, Павло Різаненко (фракція партії "Блок Петра Порошенка"), Олег Лаврик (фракція "Об'єднання "Самопоміч"), Сергій Рибалка (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Альона Шкрум (фракція "Батьківщина"), Максим Поляков (фракція "Народний фронт"), Сергій Лабазюк ( група "Воля народу") і Руслан Сидорович (фракція "Об'єднання "Самопоміч").

Тексту законопроекту на сайті ВР наразі немає.

Як повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Р.Демчак на своїй сторінці в соцмережі Facebook, головна мета законопроекту - впровадити альтернативний механізм позасудового вирішення спорів між фінансовими установами і споживачами.

"Наразі в Україні відсутні органи досудового врегулювання таких спорів, хоча аналогічні органи функціонують у багатьох країнах світу. Так, у країнах ЄС успішно функціонує понад 50 підходів із позасудового врегулювання спорів у сфері фінансових послуг", - написав депутат.

За його словами, ухвалення законопроекту є критично важливим для відновлення довіри до фінансового ринку та його подальшого зростання.

"Новий інститут має стати неупередженим, незалежним та допомагати у вирішенні спорів у першу чергу мирним шляхом, не доводячи справу до суду. Це, у свою чергу, має додатково розвантажити суди та зняти навантаження регуляторів. Крім того, це дозволить збільшити обсяги кредитування та створити підґрунтя для економічного зростання", - зазначив Р.Демчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА