12:29 23.02.2018

РФ використовує штучні міжконфесійні конфлікти для дестабілізації ситуації в Україні

1 хв читати
РФ використовує штучні міжконфесійні конфлікти для дестабілізації ситуації в Україні

Спецслужби Російської Федерації намагатимуться створювати провокації та дестабілізувати ситуацію в Україні на базі штучних міжконфесійних конфліктів, зазначають у Службі безпеки України.

"Ми фіксуємо подальшу активізацію спецслужб РФ із метою дестабілізації ситуації всередині нашої держави та дискредитації нашої держави перед світовою спільнотою. Новим пріоритетом на тлі інспірованих штучних міжнаціональних конфліктів є створення штучних міжконфесійних конфліктів в Україні", - сказав заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він наголосив, що, на думку російських спецслужб, найбільш ефективним є розпалювання протистояння в українському православ'ї. "Саме на провокації загострення в цьому напрямі будуть спрямовані основні зусилля противника найближчим часом", - зазначив заступник глави СБУ.

Для здійснення цих цілей, за словами В.Кононенка, РФ планує використати "наявний у них арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій".

В.Кононенко повідомив, що СБУ вже фіксує переговори у цьому контексті та передачу засобів для виконання певних замовлень.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи йдеться про організації, пов'язані з Московським патріархатом Української православної церкви, В.Кононенко сказав: "Так, дійсно вони пов'язані з Московським патріархатом".

За його словами, підґрунтям для конфліктів і провокацій можуть бути факти штучного захоплення храмів, створення інших конфліктних ситуацій, щоб розділити громадян України на прибічників Київського та Московського патріархатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА