15:00 23.02.2018

НАЗК внесло припис в. о. голови правління "Укрзалізниці"

2 хв читати
НАЗК внесло припис в. о. голови правління "Укрзалізниці"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами позапланової перевірки дотримання вимог закону "Про запобігання корупції" вирішило внести припис виконувачу обов'язків голови правління ПАТ "Українська залізниця" ("Укрзалізниця") Євгену Кравцову через непроведення оцінки корупційних ризиків за час дії антикорупційної програми ПАТ.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, у рамках перевірки виявлено порушення вимог ч. 2 ст. 61 закону, а також ч. 5 ст. 62 та ч. 1 ст. 64 цього закону.

У Нацагентстві нагадали, що ч. 2 ст. 61 передбачає, що керівник, засновники (учасники) юридичної особи забезпечують регулярну оцінку корупційних ризиків в її діяльності та здійснюють відповідні антикорупційні заходи. Аналогічне положення передбачено в антикорупційній програмі ПАТ "Укрзалізниця", яка введена в дію в липні 2016 року зі встановленою періодичністю - щорічно до 1 лютого.

Водночас оцінка корупційних ризиків за час дії антикорупційної програми ПАТ "Укрзалізниця" (як і до її прийняття) проведена не була.

"До вказаного могло призвести серед іншого невведення окремої посади... особи, відповідальної за реалізацію антикорупційної програми (згідно із законом - уповноважений), та непризначення особи на цю посаду, яка могла б займатися виключно питаннями запобігання корупції в ПАТ "Укрзалізниця", - припустили в НАЗК.

У рамках перевірки встановлено, що таку посаду введено лише 29 грудня 2017 року після попереднього направлення Нацагентством запитів щодо надання інформації з приводу призначення і звільнення відповідальної особи (раніше відповідні обов'язки виконував директор з безпеки).

Вимога щодо вжиття заходів з метою призначення особи на посаду уповноваженого також відображена у внесеному Нацагентством приписі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА