18:19 23.02.2018

Корпорація "Богдан" розпочала в ЗСУ програму навчання експлуатації санітарних "Богдан-2251"

2 хв читати
Корпорація "Богдан" розпочала в ЗСУ програму навчання експлуатації санітарних "Богдан-2251"

Корпорація "Богдан" розпочинає у Збройних Силах України комплексну програму навчання експлуатації санітарних автомобілів "Богдан-2251", повідомила прес-служба корпорації.

Як зазначається в розміщеному на її сайті повідомленні, перший дводенний навчальний курс відбувся днями на базі автоскладального заводу №2 ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" (Черкаси). Мета курсу - досягнення максимальної ефективності експлуатації поставленої армії техніки.

"Група військових ЗСУ у складі 24 осіб, до якої входили водії та медики, в перший день навчань ознайомилася з теорією експлуатації санітарних автомобілів, з особливостями конструкції їхньої паливної системи та коробки передач. Другий день курсу був присвячений практиці. Присутні представники ЗМІ спостерігали за перебігом навчань і могли на власному досвіді переконатися в якості техніки", - уточнює прес-служба.

"За підсумками двох днів навчань водії та медики ЗСУ навчилися головних правил експлуатації санітарних автомобілів "Богдан-2251", що дасть змогу забезпечити їх високу ефективність у зоні бойових дій", - наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби, Міністерство оборони замовило в корпорації "Богдан" 100 санітарних автомобілів. У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

Розробником і виробником "Богдана-2251", покликаного замінити в українській армії морально й технічно застарілі УАЗ-3962 російського виробництва, є "дочка" АТ "АК "Богдан Моторс" - "АСЗ №2" (Черкаси).

Санітарні "Богдан-2251" підвищеної прохідності на шасі GreatWall Wingle 5 створені з урахуванням сучасних вимог і передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Кожен автомобіль дає змогу транспортувати до восьми поранених.

Раніше деякі ЗМІ, зокрема американська The New York Times, озвучили інформацію про виявлені в частині поставлених армії санітарних "Богдан-2251" технічних несправностей. Згідно з висновками спеціально створеної виробником комісії, причиною несправності став вихід з ладу паливної системи автомобіля через використання неякісного пального, а також порушення військовими умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування.

Тим часом корпорація "Богдан" спільно із замовником ухвалила рішення про підготовку заходів з модернізації санітарного "Богдан-2251" для потреб медслужби ЗСУ.

Створені спільні робочі групи мають забезпечити уточнення технічного завдання на автомобіль, підготувати фінансово-економічне обґрунтування запропонованих змін в ув'язці з системою медичної евакуації та вимогами лікувально-евакуаційного процесу, повідомила прес-служба корпорації.

Корпорацію "Богдан" створено в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей із виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і в Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну техніку, зокрема санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА