19:43 23.02.2018

У Міноборони працюють над створенням мережі регіональних центрів психологічної реабілітації бійців ЗСУ

2 хв читати
У Міноборони працюють над створенням мережі регіональних центрів психологічної реабілітації бійців ЗСУ

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про створення центрів реабілітації військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, повідомив начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ генерал-майор Олег Грунтковський.

"Паралельно із загальнодержавними заходами в системі психологічної реабілітації, які здійснюють під координацією Міністерства соціальної політики України, триває робота зі створення мережі регіональних центрів психологічної реабілітації військовослужбовців Збройних сил України, які підпорядковуватимуться Міністерству оборони України", - сказав О.Грунтковський під час брифінгу з питань психологічної реабілітації військовослужбовців у ЗСУ та шляхів їх вирішення в п'ятницю в Києві.

За його словами, в районах відновлення боєздатності військових частин групи психологічної допомоги здійснюють первинну діагностику наявності ознак бойової психічної травми в особового складу, проводять тренінги, індивідуальні консультації з військовослужбовцями. Тих, хто має ознаки бойової психічної травми, направляють до центрів медико-психологічної реабілітації Міністерства оборони України, створених на базі санаторно-курортних закладів.

Так, на сьогодні в рамках пілотного проекту в реабілітаційному центрі на базі навчально-спортивної бази зимових видів спорту Міністерства оборони України "Тисовець" на Львівщині пройшли реабілітацію бійці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців з сім'ями.

"Це пілотний проект, ми розробляємо модель роботи з реабілітації військовослужбовців, а згодом плануємо її системно організувати", - повідомив начальник Головного управління.

Зокрема, за рекомендацією представників позаштатних спеціалізованих груп і фахівців медичної служби військовослужбовців, в яких виявлено ознаки бойової психічної травми, направляють в установленому порядку до медичних закладів, центрів медико-психологічної реабілітації Міністерства оборони України та цивільних установ, з якими Державна служба у справах ветеранів війни і учасників АТО укладає угоди про надання послуг із психологічної реабілітації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА