19:43 23.02.2018

Харківському соратнику Медведчука повідомили про закінчення слідства і запропонували ознайомитися з матеріалами справи

3 хв читати
Харківському соратнику Медведчука повідомили про закінчення слідства і запропонували ознайомитися з матеріалами справи

Голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, підозрюваному в сепаратизмі, повідомлено про закінчення досудового слідства, повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

"Учора (в четвер - ІФ) нам було вручено повідомлення про закінчення досудового слідства і запропоновано ознайомитися з матеріалами справи", - сказав Д.Тихоненков кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

Адвокат стверджує, що вже почав ознайомлюватися з матеріалами справи, проте слідчі СБУ демонструють "незрозумілий поспіх".

"Розпочався незрозумілий поспіх. Учора я сам явився без повістки, без нічого. До кінця робочого дня ми встигли з якоюсь частиною (матеріалів - ІФ) ознайомитися. Але вони одразу дали мені повістки: на п'ятницю, на суботу, на неділю, на понеділок і на вівторок. Незаконно у вихідні дні це проводити", - сказав Д.Тихоненков.

Він зазначив, що не може цілий день ознайомлюватися лише з матеріалами у цій справі, оскільки зайнятий в інших процесах.

"Якщо вони визнають, що ми затягуємо, хоча це не так, вони можуть звернутися до слідчого судді, щоб він обмежив терміни ознайомлення", - сказав Д.Тихоненков.

За його словами, у справі сім томів, проте він не зміг відповісти на запитання, скільки часу може зайняти з вивчення, пославшись на те, що у справі є також відеоматеріали.

У прес-центрі УСБУ в Харківській області кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна на запитання про графік ознайомлення зі справою у вихідні та його законність сказали: "Ми не коментуємо ситуацію. Якщо адвокат вважає за потрібне - він може звернутися до органів прокуратури".

У прес-службі прокуратури кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна підтвердили, що досудове розслідування провадження стосовно А.Лесика закінчено.

Як повідомлялося, А.Лесику оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними попереднього розслідування, яке здійснюють слідчі Служби безпеки України, будучи депутатом, А.Лесик закликав до зміни кордонів території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі.

Співробітники СБУ в Луганській області затримали А.Лесика 15 грудня 2017 р. і доставили до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того самого дня Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року апеляційний суд області скоротив її термін до 2 березня.

Як повідомлялося, 17 травня 2016 р. Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За проголосували 63 людини, одна - проти.

Увечері того самого дня А.Лесик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 р. Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 р. Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції та скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА