07:20 25.02.2018

США запідозрили Росію в кібератаці на олімпійський Пхьончхан

1 хв читати
США запідозрили Росію в кібератаці на олімпійський Пхьончхан

Згідно з даними американської розвідки, російські спецслужби організували масштабну кібератаку на комп'ютери олімпійського Пхьончхана, що призвело до масових збоїв під час відкриття Ігор в Південній Кореї, пише в неділю Washington Post з посиланням на свої джерела.

Співрозмовник заявив виданню, що атака була проведена таким чином, щоб перші підозри впали на КНДР; однак, на думку американських спецслужб, за ними стоїть Москва, яка таким чином хотіла помститися МОК за недопуск російської збірної на Олімпіаду.

Організатори в Пхьончхані підтвердили, що в день відкриття, 9 лютого, вони стали жертвою кібератаки, проте не робили ніяких заяв про те, хто за нею стоїть. Повідомляється, що були перебої з доступом в інтернет, проблеми з трансляцією; багато користувачів не змогли зайти на офіційний сайт Олімпіади, щоб роздрукувати квитки, тому на церемонії відкриття було чимало порожніх місць.

Усього, за даними видання, станом на початок лютого російські спецслужби мали доступ до 300 комп'ютерів, пов'язаних з Олімпійськими іграми. У США побоюються, що в день закриття Ігор може статися нова кібератака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА