08:08 25.02.2018

Топонімічна комісія розгляне питання щодо присвоєння школі імені підлітка Дідика, який загинув у теракті біля Палацу спорту

2 хв читати
Топонімічна комісія розгляне питання щодо присвоєння школі імені підлітка Дідика, який загинув у теракті біля Палацу спорту

Міський голова Харкова Геннадій Кернес розглянув електронну петицію з пропозицією присвоїти ім'я Данила Дідика, який загинув внаслідок теракту 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту, школі, в якій він навчався, і пообіцяв винести цю ініціативу на розгляд топонімічної комісії.

"Ініціативу про присвоєння імені Данила Андрійовича Дідика комунальній установі "Харківська спеціалізована школа I-III ступенів № 11 з поглибленим вивченням окремих предметів Харківської міської ради Харківської області "буде внесена на розгляд Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища для підготовки відповідних рекомендацій з цього питання", - йдеться у відповіді Г.Кернеса, опублікованій на офіційному сайті Харківської міськради.

22 лютого 2015 року 15-річний Д.Дідик брав участь у ході з нагоди річниці перемоги Революції гідності в Харкові. Він знаходився поблизу епіцентру вибуху і отримав важку черепно-мозкову травму. 23 лютого, не приходячи до тями, Д.Дідик помер.

6 лютого 2018 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована петиція з пропозицією присвоїти ім'я підлітка школі, в якій він навчався. Менше, ніж за 10 днів за петицію проголосували 5 337 осіб.

13 лютого 2018 року голова Харківської області Юлія Світлична повідомила, що звернулася до керівництва міста з проханням про присвоєння імені Данила Дідика, який загинув унаслідок теракту 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту, школі, в якій він навчався. На її думку, необхідно також встановити меморіальну дошку в пам'ять про Д.Дідика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА