08:39 25.02.2018

Трамп закликав американський народ "згуртуватися"

2 хв читати
Трамп закликав американський народ "згуртуватися"

Президент США Дональд Трамп закликав американський народ "згуртуватися", незважаючи на політичні протиріччя. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Нам потрібна розвідка, яка збере нашу націю воєдино, так як безліч людей намагаються розділити нас. Нам потрібно згуртуватися", - закликав Трамп. За його словами, політичні протиріччя між американцями стали виникати при попереднику Трампа, Бараку Обамі.

В інтерв'ю Трамп знову підкреслив, що не вступав в "змову" з Росією під час виборчої кампанії в 2016 році. "Не хотілося б хвалитися, але я був набагато кращим кандидатом (ніж Хілларі Клінтон). І (виборча) кампанія не мала нічого спільного з росіянами", - зазначив президент.

Раніше Трамп назвав "політичним і юридичним провалом" меморандум стосовно "російської справи", опублікований демократами з спецкомітету з розвідки Палати представників Конгресу США.

"Відповідний меморандум демократів про зловживання, пов'язані з наглядом з боку уряду, є повним політичним і юридичним провалом. Це просто підтверджує всі жахливі речі, які були зроблені. Це незаконно!", - писав Трамп в своєму Twitter.

"Хоча меморандум демократів намагається підірвати політичні позиції президента, він підтримав його оприлюднення в інтересах прозорості", - також заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Разом з тим, старший член спецкомітету з розвідки і член фракції Демократичної партії Адам Шифф підкреслив, що правоохоронці діяли в рамках закону і не допускали порушень. За словами Шиффа, опублікований меморандум повинен "покласти край будь-яким побоюванням, які могли виникнути у американського народу щодо дій ФБР, Міністерства юстиції та суду FISC".

На початку лютого Трамп розсекретив підготовлену представниками Республіканської партії доповідь, у якій йшлося про зловживання з боку вищого керівництва ФБР і Мін'юсту США в ході розслідування "російської справи". Тоді Трамп назвав цю ситуацію "ганьбою".

На думку спецслужб США, Росія втручалася в президентські вибори в Штатах у 2016 році. Президент Трамп заперечує свої зв'язки з Кремлем. У Москві також неодноразово спростовували втручання у вибори президента США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА