12:07 25.02.2018

Американська розвідка запідозрила Росію в кібератаці проти Олімпійських ігор в Пхьончхані

2 хв читати
Американська розвідка запідозрила Росію в кібератаці проти Олімпійських ігор в Пхьончхані

У розвідці США вважають, що спецслужби РФ організували масштабну кібератаку на комп'ютерні системи, які обслуговують Олімпійські ігри в південнокорейському Пхьончхані, пише американське видання "Вашингтон пост" з посиланням на два свої неназвані джерела.

Раніше організатори ігор в Пхьончхані підтвердили, що в день відкриття, 9 лютого, вони стали жертвою кібератаки, однак не робили заяв про те, хто за нею стоїть.

Також надходила інформація, що мали місце перебої з доступом в Інтернет, проблеми з трансляцією; багато користувачів не змогли зайти на офіційний сайт Олімпіади, щоб роздрукувати квитки, тому на церемонії відкриття було чимало порожніх місць.

У свою чергу анонімні джерела заявили газеті "Вашингтон пост", що кібератака була проведена таким чином, щоб підозри впали на КНДР. Однак, на думку американських спецслужб, за нападом стоїть Москва, яка таким чином хотіла помститися Міжнародному олімпійському комітету за недопущення російської збірної на Олімпіаду.

Загалом, за відомостями видання, станом на початок лютого російське Головне розвідувальне управління (ГРУ) мало доступ до щонайменше 300 комп'ютерів, пов'язаних з Олімпійськими іграми.

У США також побоюються, що в день закриття Ігор – 25 лютого – може статися нова кібератака. Американські спецслужби також вважають, що Росія вже не вперше веде таку діяльність проти олімпійського руху.

Раніше південно-корейські ЗМІ повідомили про кібератаку під час церемонії відкриття Олімпійських Ігор у Пхьончхані 9 лютого, яка порушила роботу телебачення за протоколом Інтернету в головному прес-центрі. Організаторам довелося відключити сервери, в результаті чого сайт Олімпіади виявився тимчасово недоступним. Як стало відомо пізніше, експерти американської компанії Cisco Talos дійшли висновку, що під час цієї атаки використовувався шкідливий код, схожий на віруси BadRabbit і Nyetya (NotPetya).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА