16:48 26.02.2018

Міносвіти вимагає від керівництва НМУ ім. О.Богомольця відновити навчання

2 хв читати

Міністерство освіти і науки України вважає неприпустимою ситуацію, що склалася навколо Національного медичного університету ім. О.Богомольця, і вимагає від керівництва вишу відновити навчальний процес.

"Міністерство освіти і науки України сьогодні, 26 лютого, отримало інформацію про те, що адміністративним шляхом - через закриття будівель - студенти НМУ ім. О.О.Богомольця були позбавлені можливості продовжувати навчання. МОН ... вважає неприпустимим зрив освітнього процесу, що відбувається адміністративним шляхом у НМУ ім. О.О.Богомольця, який перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров'я", - йдеться в заяві Міносвіти, поширеній його прес-службою.

Так, студенти повідомили, що в понеділок, прийшовши на заняття, "побачили закриті корпусу з ланцюгами і розгублених викладачів". У результаті навіть ті студенти, які хотіли навчатися, не змогли отримати відповідні послуги від закладу. Студенти також заявили, що "сам страйк було оголошено без урахування думки як студентського колективу, так і колективу співробітників".

У Міносвіти наголосили, що для студентів, що бажають навчатися, мають бути створені умови для нормального навчального процесу. "Студенти не можуть і не повинні страждати від жодних конфліктів, зокрема управлінських", - переконані у відомстві.

Там нагадали також, що стаття 44 Конституції України чітко говорить про те, що "ніхто не може бути примушений до участі або неучасті в страйку".

Зі свого боку Міносвіти звернулося до керівництва НМУ ім. О.Богомольця з вимогою виконати свої обов'язки і відновити освітній процес, створивши умови для навчання студентів, що бажають навчатися.

Раніше на сторінці Національного медичного університету ім. О.Богомольця в Facebook з'явилося повідомлення про те, що студенти і трудовий колектив ВНЗ оголосили з 26 лютого безстроковий страйк "у зв'язку з безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України в незалежність і самоврядування НМУ імені О.О.Богомольця".

Страйкарі вимагають від президента України Петра Порошенка втрутитися в ситуацію, що склалася, від голови Верховної Ради і прем'єр-міністра - "негайно створити комісію з розслідування зловживань керівництвом Міністерства охорони здоров'я" та "на час такого розслідування відсторонити від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун і її заступників".

Крім того, страйкарі вимагають від У.Супрун скасування наказу про звільнення ректора НМУ ім.Богомольця Катерини Амосової і призначити в.о. ректора університету Михайла Захараша, а також забезпечити проведення інтегрованого ліцензованого іспиту "Крок 1. Стоматологія".

В. о. міністра охорони здоров'я України У.Супрун назвала страйк вишу саботажем "деяких членів адміністрації та деканів НМУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА