11:05 27.02.2018

У МЗС засудили підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді

2 хв читати
У МЗС засудили підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді

Міністерство закордонних справ України засуджує підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді та сподівається на оперативне розслідування цього інциденту.

"Ми рішуче засуджуємо такі кричущі провокації, як напад на приміщення нацменшин. Також ми засуджуємо використання теми нацменшин як засобу розпалювання ненависті і ворожнечі", - заявила агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца.

Вона наголосила: "Ми протидіятимемо будь-яким спробам розпалювання національної ворожнечі - як зовнішнім, так і в Україні".

М.Беца зазначила, що правоохоронні органи відреагували на інцидент дуже оперативно.

"Ми сподіваємося на оперативне розслідування, і що винні будуть покарані", - сказала вона.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" написав: "Рішуче засуджую чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншини. Системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід. Ми не залишимо наших угорців наодинці! Разом будемо протидіяти спробам дестабілізації Закарпаття!"

У МЗС України також наголосили, що правоохоронні органи вже почали розслідування. "Правоохоронні органи вже почали розслідування і вживатимуть усіх необхідних заходів для оперативного розкриття цього злочину. Скоєний раніше акт вандалізму проти цього ж приміщення оперативно розкрили правоохоронці. Розслідування довело іноземний слід нападу, здійсненого членами однієї з східноєвропейських радикальних організацій, підтримуваної російським агресором", - йдеться у заяві, оприлюдненій у вівторок на сайті МЗС України.

За інформацією ЗМІ, пожежа в будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців, якій передував вибух біля будівлі, сталася у ніч на вівторок. Вогонь знищив близько 25 кв. м. приміщення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА