16:28 27.02.2018

Керівник "Української правди" Притула вимагає розслідувати вбивство журналіста Шеремета як теракт

2 хв читати

Редактор-засновник інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула звернулася із заявою до генерального прокурора України Юрія Луценка, в якому вказує на доцільність розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета як теракту.

В оприлюдненій на сайті "Українська правда" заяві від 27 лютого йдеться про те, що розраховували не тільки вбити П.Шеремета, а й отримати психологічний ефект від скоєного теракту в багатолюдному місці у вигляді паніки і сумнівів у власній безпеці.

"Очевидною метою терористів є залякування журналістів, оскільки Павло був відомим в Україні, Білорусі та Росії журналістом. Його критика влади в Білорусі стала причиною позбавлення громадянства Білорусі. В Україні Шеремет робив гостросюжетні репортажі для "Української правди" і "Радіо Вести", - йдеться в заяві.

О.Притула вказала, що досудове розслідування за фактом умисного вбивства П.Шеремета за 20 місяців слідства не дали.

Вона просить Ю.Луценка невідкладно внести відповідні відомості в ЄРДР і почати розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 258 КК (вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людини). Крім того, О.Притула просить визнати її потерпілою у кримінальному провадженні.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" О.Притули, в якій перебував журналіст П.Шеремет, він загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі вважали пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Прокуратура кваліфікувала вбивство П.Шеремета як умисне, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 п. 5 ст. 115 КК України).

Станом на кінець 2017 року прогресу в розслідуванні не спостерігалося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА