16:40 27.02.2018

Адвокат підозрюваного у справі про смертельну ДТП в центрі Харкова не домігся відводу суду

2 хв читати
Адвокат підозрюваного у справі про смертельну ДТП в центрі Харкова не домігся відводу суду

Суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас продовжить слухати справу про смертельну ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суддя Геннадій Зуб відмовив в задоволенні клопотання про відвід суду, яке подав адвокат підозрюваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

Як повідомлялося, С.Перепелиця заявив відвід суду після того, як він відмовився дозволити Г.Дронову під час судових засідань сидіти поруч із захисником, а не в скляному кубі на лаві підсудних.

Під час обговорення клопотання про відвід суду проти його задоволення виступили адвокат підозрюваної Олени Зайцевої Юлія Козир та прокурори. На їхню думку, підстав для відводу судді немає.

Г.Зуб, вислухавши думку і аргументи всіх сторін, дійшов такого ж висновку.

Зараз В.Попрас продовжив судове засідання. Прокурор зачитує обвинувальний акт.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, в результаті ДТП постраждала пасажирка Lexus'а.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg - Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри проходило в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Г.Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

7 лютого 2018 року в результаті підготовчого засідання Київського райсуду Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 7 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА