19:49 27.02.2018

Саакашвілі - єдина особа без громадянства, яка піддалася реадмісії з України за останній рік

2 хв читати
Саакашвілі - єдина особа без громадянства, яка піддалася реадмісії з України за останній рік

Державна міграційна служба України не використовувала бюджетні кошти для застосування процедури реадмісії з України до Польщі щодо екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який став єдиною особою без громадянства, яку було піддано цій процедурі в Україні за останній рік.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат М.Саакашвілі, Руслан Чорнолуцький, про це йдеться у відповіді голови Держміграційної служби Максима Соколюка від 26 лютого 2018 року на запит про доступ до публічної інформації.

"Якщо міграційна служба не витратила на реадмісію ні копійки, то яким чином Михайло Саакашвілі доставлявся до Польщі? У цьому можна угледіти корупційну складову", - зазначив Р.Чорнолуцький.

Адвокат зазначив, що в запиті було поставлено низку питань міграційній службі. Зокрема, ДМС просили надати кількість договорів, укладених на оренду транспортних засобів для здійснення реадмісії (без обліку придбання квитків) щорічно з 2014 по 2017 рік, а також за період з 1 січня 2018 по 13 лютого 2018 року; перелік орендованих для цієї процедури транспортних засобів і вартість їх оренди; перелік договорів на оренду транспортних засобів, укладених ДМС для здійснення процедури реадмісії особи без громадянства М.Саакашвілі.

"Однак у відповіді ДМС зазначено, що служба не використовувала бюджетні кошти для застосування процедури реадмісії щодо Саакашвілі", - зазначив Р.Чорнолуцький.

Адвокат вказав, що Міграційна служба в таких випадках купує такій людині квиток на транспорт. "Тут жодної копійки вони не витратили, щоб доставити Міхеіла Саакашвілі в Польщу", - пояснив адвокат.

Окрім того, Р.Чорнолуцький підкреслив, що особи без громадянства, які постійно проживають в останні роки на території України, не можуть піддаватися реадмісії, і у відповіді ДМС видно, що вони на практиці і не піддаються такій процедурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА