18:27 28.02.2018

Представники ОРДО дали гарантії безпеки для відновлення мобільного зв'язку

2 хв читати
Представники ОРДО дали гарантії безпеки для відновлення мобільного зв'язку

Представники не підконтрольних уряду окремих районів Донецької області дали гарантії безпеки для ремонтних бригад, які мають відновити мобільний зв'язок у регіоні, заявляє прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Основне питання соціально-економічної підгрупи - відновлення мобільного зв'язку на території ОРДО. Під час засідання досягнуто згоди про необхідність відновлення лінії мобільного зв'язку, ОРДО запевнила в наданні гарантій безпеки для ремонтних бригад. Українська сторона надала такі гарантії ще 12 лютого 2018 року, інформацію про це було передано СММ ОБСЄ", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ в Мінську.

За її словами, на засіданні підгрупи в середу взяв участь представник компанії мобільного зв'язку "Vodafone-Україна", який наголосив, що компанія готова відремонтувати обладнання, розташоване на не підконтрольній Україні частині Донбасу.

"Після виконання необхідних ремонтних робіт на пошкоджених об'єктах компанії, в разі необхідності, українська сторона готова розглянути питання щодо поліпшення якості роботи мереж на території ОРДЛО", - зазначила Д.Оліфер.

Як повідомлялося, 11 січня відбулося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone-Україна" на всій території ОРЛО у зв'язку з обривом оптоволоконного кабелю в районі сел. Оленівка ОРДО.

"Vodafone-Україна" 15 січня попросив доступ ремонтних бригад на НКТ для проведення робіт і з 19 січня відновив зв'язок в ОРЛО, тоді як в ОРДО, де доступ до ремонтних робіт не було надано, мобільний зв'язок "Vodafone-Україна" досі відсутній.

22 лютого сталася обрив волоконно-оптичної лінії, що забезпечує зв'язок на не підконтрольній Україні території Луганської області, й "Vodafone-Україна" припинив роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА