07:45 01.03.2018

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одеського табору "Вікторія", де під час пожежі загинули троє дітей

3 хв читати
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одеського табору "Вікторія", де під час пожежі загинули троє дітей

Прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія", де у вересні 2017 року під час пожежі загинули троє дітей, Петроса Саркісяна.

Прокурор Одеської області Олег Жученко під час брифінгу в середу нагадав, що слідство завершило розслідування вже деякий час назад, і питання передачі справи в суд відкладався через ознайомлення з ним обвинувачуваним.

Окрім того, за словами О.Жученко, слідчі прокуратури Одеської області завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника Київського відділу ДСНС та інспектора, яких підозрюють у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Зараз для підозрюваних відкриті матеріали справи для ознайомлення, після чого обвинувальні акти будуть направлені до суду для розгляду по суті.

А розслідування щодо екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько поки призупинено через те, що вона знаходиться на лікуванні в стаціонарі.

Як повідомлялося, на початку лютого Приморський районний суд Одеси обмежив термін ознайомлення з матеріалами справи про пожежу в дитячому таборі "Вікторія" для підозрюваного в кримінальному провадженні колишнього директора табору П.Саркісяна і його адвокатів 26-м лютим.

У свою чергу П.Саркісян не погодився з рішенням суду і оголосив голодування.

П.Саркісян наразі знаходиться під вартою без права внесення застави.

Як повідомлялося, 30 листопада 2017 року Апеляційний суд Одеської області в четвер задовольнив скаргу обласної прокуратури про продовження терміну утримання під вартою для директора дитячого табору "Вікторія" П.Саркісяна без можливості внесення застави.

До цього Приморський райсуд Одеси передбачив можливість внесення застави в сумі 128 тис. грн. як альтернативу утримання під вартою для П.Саркісяна. Після чого заставу було внесено і директор табору, де загинули діти, вийшов на свободу.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якою ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.

В рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри були пред'явлені директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (колегія Апеляційного суду Одеської області випустила її з-під варти на поруки народних депутатів Мустафи Найєма та Григорія Шверка), екс -віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА