13:29 01.03.2018

Влада Києва просить допомоги в Міноборони та МВС у прибиранні вулиць від снігу

2 хв читати
Влада Києва просить допомоги в Міноборони та МВС у прибиранні вулиць від снігу

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ із проханням про залучення особового складу до прибирання від снігу вулиць столиці.

Як повідомляє прес-служба Київської міської ради, з таким проханням В.Кличко виступив під час засідання Київради в четвер.

"Сьогодні, в перший день весни, Київ замітає снігом. Місто, в буквальному сенсі, бореться зі стихією. З ночі вже випало до 20 сантиметрів опадів! Але при цьому зранку практично весь комунальний транспорт вийшов на маршрути, графік руху, звичайно, порушився, але транспорт працює", - сказав В.Кличко.

Мер Києва наголосив, що столична влада завчасно розробила алгоритм роботи всіх комунальних служб у надскладних погодних умовах і всі дії тримає на контролі. "Але, зазначу, доки тривають інтенсивні опади, швидко прибрати сніг з доріг та тротуарів вкрай складно. За технологією, активна робота техніки та комунальних працівників розпочинається після закінчення снігопаду", - сказав він.

В.Кличко зазначив, що школи столиці отримали розпорядження в п’ятницю і робочу суботу скасувати навчання, а дитсадкам рекомендували теж призупинити роботу на ці два дні. "Ми звертаємося до всіх організацій Києва оголосити сьогодні короткий робочий день. Щоб увечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру столиці", - сказав мер.

За словами В.Кличка, є також жорстка вимога до балансоутримувачів – прибирати території, закріплені за ними. Київський міський голова наголосив, що деякі депутати Київради вже підключилися в себе на округах і допомагають райдержадміністраціям координувати роботу з прибирання територій.

"Рекомендую всім депутатам Київради долучитися і допомагати можливими заходами і засобами. Звертаюся також до небайдужих киян! Хто має можливість, допомагайте двірникам та комунальникам. Виходьте у двори та на прибирання тротуарів біля ваших будинків. Інвентар можна отримати в експлуатаційних компаніях ваших районів", - заявив В.Кличко.

Мер Києва також укотре звернувся до водіїв із закликом не виїжджати в місто без нагальної потреби й користуватися комунальним транспортом.

До прибирання столичних вулиць залучені 293 одиниці снігоприбиральної техніки "Київавтодору", 180 одиниць техніки комунальних житлово-експлуатаційних дільниць, близько 90 тракторів і малої механізації "Київзеленбуду", а також техніка інших підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА